Niğde MİDDER İl Başkanı Ali Gökkuş, Kudüs’te Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalmayarak bir kınama mesajı yayınladı.

Niğde MİDDER İl Başkanı Ali Gökkuş, yayınladığı kınama mesajında, "1967 yılından bu yana haksız bir şekilde işgal altında bulunan Kudüs’te 14 Temmuz günü yaşanan ve bizim tarafımızda da tasvif edilmeyen bir olay saçma bir şekilde bahane gösterilerek Harem-i Şerif geçici bir süre ile kapatılması ve daha sonra yüreğine Allah inancı, Peygamber sevgisi olan Müslümanların Harem-i Şerife giderken detektörlerden geçilmesi, farklı uygulamalara tabi tutulması kabul olunamaz’’ olduğunu dile getirdi.

Başkan Ali Gökkuş, ‘‘ Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm uyarılarına rağmen bu uygulamalarda ısrarcı olmaları ve Harem-i Şerife 14 Temmuz günü Cuma namazının kılınmaması, Cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanımını Niğde MİDDER İl Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Olayda hayatını kaybeden 3 Müslüman din kardeşimize Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yalnız şu bilinmelidir ki, huzur ve barışın merkezi bu şehre karşı yapılan bu haksız yaptırımlar inanıyoruz ki Allah tarafından bertaraf edilecektir.

Böylesi bir Müslüman toprağını koruyup kollamak tüm İslam alemi için bizlere düşen bir görevdir.

Tüm ibadetlerimiz ellerimizi semaya açtığımızda Allah-u Teala’dan yaşanan bu olayın bir an önce kavuşmasını ve Müslüman topluluğumuzun üzerinde kurgulamış oldukları tuzaklarında boğulması ve kahrı perişan olmalarını için dua etmeliyiz’’ dedi.

Gökkuş, ‘‘Ayrıca şunu da bilmeliler ki 15 Temmuzda hain bir darbe girişimi girişimine nasıl canımız ile, kanımız ile mücadele edip milli iradeye sahip çıkmış isek aynı cesaret ile de Peygamber şehri Kudüs içinde elimizden gelenin fazlasını yaparız.

Zalimler er yada geç Müslüman kardeşlerimize yaptıkları zulmün, zalimliğin bedellerini en ağır biçimde misli ile ödeyeceklerdir.’’