Türkiye Sakatlar Derneğinin düzenlediği ‘Türk Halk Müziği’ konseri katılımcılara güzel bir akşam yaşattı.

3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen konserde Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyelerinin hazırladığı konser büyük ilgi gördü.

Konsere Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Valisinin eşi Necmiye Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AK Parti Niğde il Başkanı Emrah Özdemir, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür Merkezinin tamamen dolduğu Halk Müziği Konseri’ni, Niğde Sakatlar Derneği üyelerinin oluşturduğu kora birbirinden güzel parçalarla katılımcıları coşturdu.

Konser öncesi konuşma yapan Niğde Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Engelli bireylerin başkalarına muhtaç olmadan sosyal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam şartlarına ulaşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılık ile hız kazanacağını söyledi.

Başkan Çalışkan konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘El sanatları, halk müziği, bilgisayar, dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim, diksiyon, Üniversiteye hazırlık, dart ve para teakvando gibi kurslarımızla engellilerimizi hayata hazırlamaya çalışmakta, tekerlekli sandalye, rolatör ve benzeri araçlar hediye ederek de onların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaktayız’ dedi.

Yardım Toplayanlara İtibar etmeyin

Sokaklarda dergi satarak engellileri dilenci ya da yardıma muhtaç gibi göstermeleri engellileri derinden üzdüğü belirten Çalışkan, ‘Şehrimizle ilgisi olamayanlar zaman zaman derneğimizin adını kullanarak dergi satanlar bizleri derinden üzüyor. Bizim derneğimiz kamu yararına çalışan bir dernek olup resmi olmayan hiçbir girişimin içinde yer almadık. Bu tür kişilere halkımızın itibar etmemesini istiyoruz’ diye konuştu.

Konserde bir konuşmada Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Akdoğan konuşmasında, ‘Bu noktada Niğde’de eşi benzeri görülmemiş bir aktivasyon, girişimcilik ortaya koyuyor Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan. Bu kesimdeki vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi en iyi şekilde temsil ettiğinden dolayı Dernek Başkanımız Songül Çalışkana teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesi olarak bu güne kadar, derneğimizin hep yanında olduk. Bu günden sonra da hep yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında ‘Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerin değil tüm toplumun sorunudur. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır.

Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetler, ailelerin desteklenmesi, bireylerin üretken duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması devletimizin asli görevleri arasında yer almaktadır.

Niğde’miz genelinde de engelli vatandaşlarımıza temel hizmetlerin sunumunda ve kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Engelli kardeşlerimin toplumsal hayata katılım ve başarı yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum’ şeklinde konuştu.