Niğde Türk Kızılay’ı Niğde şubesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa Niğde’de bulunan mültecilere et kavurması ve ekmek dağıtıldı.

Türk Kızılay’ı Niğde’de bulunan 37 aileye kavurma ve ekmek dağıtımı ile ilgili açıklamada bulunan Niğde Vali yardımcısı Özgür Körükçü, “ ilimizde ikamet eden Suriye vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sayın Valimizin talimatları doğrultusunda elimizden geldiği kadar karşılamaktayız. Yapılan yardımlar parasal yardımlar, ev eşyaları, giysi ve gıda yardımları yapmaktayız. Bugün yeni başlayan bir uygulama çerçevesinde Niğde açık cezaevinde üretilen ekmeklerle her gün Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla evlere dağıtılmaktadır. Bugün dağıtılacak olan ekmeklerimizin yanına Kızılay Niğde şubesinin de sağlamış olduğu kavurmaları da dahil ederek bugün dağıtımını yaptık. Günde ortalama 37 aile ama bu ailelerin içinde nüfus değişken oluyor” dedi.

Kızılay Şube Başkanı Uğur Sayın ise; “ bizde Kızılay Şubesi olarak bugün Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın devamlı her gün yapmış oldukları ekmek yardımlarına Kızılay olarak kavurma dahil edip dağıtımı yapıyoruz. Kızılay olarak yıl kurban bağış kampanyamız yıl boyu sürsün sloganıyla her zaman her yerde yanlarında olmak istiyoruz. Bizde Kızılay olarak sayın Valimle ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürümüzle birlikte ziyaret ettik yardımlarımızı kendilerine ilettik. Bu ailelerle tanışıp onların sıkıntılarına ortak olmaya çalıştık Kızılay olarak her an ve her zaman onların yanında olmaya çalışacağız” diye konuştu.