Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Niğde Merkez Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu öğrencilerine diş fırçası ve macunu dağıttı.

“Fırçalar elimizde, Florür dişimizde” projesi kapsamında öğrencilere florürle diş fırçalattılar.

İl Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, etkinlikte yaptığı açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ağız diş hastalıklarına çok sık rastlandığını belirterek, amaçlarının ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak olduğunu ifade etti.

Öztürk; Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı projelerde diş konusuna özellikle önem verildiğine işaret ederek, "Halkımız bu anlamda bilinçsiz. Bakanlığımız da son yapmış olduğu projelerde bu konu üzerinde sıkça duruyor. Biz de bugün burada henüz dişleri çok taze olan öğrencilerimizle bir araya geldik. Ağız sağlığı bilincini oluşturmak için yaptığımız bu programda öğrencilerin ilgisini gördük. Bundan sonra da bu programları artırarak ağız sağlığı bilincini oluşturmaya çalışacağız. Uygun diş fırçalarıyla desteklenirse eğer florlama diş çürüklerinden yüzde 60 oranında korumaktadır. Hem çocuklarımızı korumak hem diş fırçalama alışkanlığını artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bize desteklerini esirgemeyen okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı uzmanları, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine, diş fırçası ve florürlü diş macunları dağıttı. Öğrencilere doğru diş fırçalama yöntemi uygulamalı olarak anlatıldı.