Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "OSKİ Genel Müdürlüğü’nce 4 ayda 12 milyon liralık su yatırımı yaptıklarını belirterek, “İki yılda Ordu’nun ilçelerinde su sorunu kalmayacak” dedi.

Göreve gelmelerinin ardından ilk iş olarak yol ve su sorununu çözmek için kolları sıvadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son dört aylık süre içerisinde Ordu’nun su problemini çözmek için OSKİ Genel Müdürlüğü’nce 12 milyon liralık yatırım yaptıklarını, 752 km sıcak asfalt ihalesiyle Türkiye’de bir ilki başardıklarını dile getirdi.

AK Parti Korgan 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Başkan Yılmaz, Korgan halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Hemşehrilerimize söyleyeceğimiz tek bir sözümüz var; Allah hepsinden razı olsun. Bizlere her zaman destek verdiniz. Bizim de sizlere yükümlülüğümüz, görevlerimiz var. 4 aylık süre içerisinde OSKİ Genel Müdürlüğümüz Ordu’ya tam 12 milyon liralık yatırım yaptı. Korgan da bu pastadan en büyük paylardan birisini aldı. 1 milyon 600 bin liralık yatırım yaptık. 2 yıllık süre içinde Korgan ve Ordu’nun tamamında su meselesi bitmiş olacak" diye konuştu.

GRUP YOLLARINA SICAK ASFALT MÜJDESİ

Yolla ilgili yapılan ve yapılmakta olan yatırımlara değinen Başkan Yılmaz, "Ulaşım ile ilgili tam 310 milyon liraya 752km’lik sıcak asfalt yol ihalesi yaptık. Bu rakam belediye imkanlarımızla birlikte, 2 yıllık süre içerinde yaklaşık bin 300 km olacak. 2 yıllık süre içerinde Korgan ilçemizin ana grup yollarının tamamı, beldelerin şehir merkezi yolları, hatta ilçe bağlantı yollarını Alankent-Korgan arasını da sıcak asfalt yapıyoruz. Tepealan, Çamlı,Çiftlik, Çatalpınar o bölgenin de yolu bizim sıcak asfalt projemiz kapsamında. Ölçümleri yapılıyor. Allah izin verirse Nisan ayından itibaren bu güzergahlarımızda makinelerimiz çalışmaya başlayacak. Şu anda çalışan 200 aracımız var. Nisan ayında 400 araç olacak" şeklinde konuştu.

“HERKES ORDU’YU ÖRNEK GÖSTERECEK”

Korgan’da yer gösterilmesi halinde TOKİ için 3 ayda çalışma başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bana yeri verin 3. ayda TOKİ konutlarına başlayayım. Biz ne yaptığımızı ve ne yapmak istediğimizi bilen adımlarımızı planlı ve programlı bir şekilde atan bir büyükşehir belediyesiyiz. 2 yıl sonra Türkiye’de parmakla gösterilen büyükşehir belediyesi olacağız. Herkes bizi model gösterecek"