Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, halen inşaatı süren ve 2015 yılı sonunda ilk etabının faaliyete geçmesi beklenen Çevre Yolu’nun maliyetinin 600 milyon TL olduğunu hatırlatarak, “1994 yılında Ordu halkının TEMA öncülüğünde yaptığı protesto yürüyüşünün ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan ve beraberindeki üyeleri makamında kabul etti. TEMA’nın Ordu’nun en önemli yatırımlarından biri olan çevre yolunun yapılması konusundaki katkısının unutulmayacağını vurgulayan Engin Tekintaş, 1994 yılında yapılan ve Ordu sahilinin yıkılarak karayolu yapılmasını önleyen protesto yürüyüşünün haklılığının bugün daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Tekintaş, şöyle konuştu: “1994 yılında ben Refah Partisi Merkez İlçe Başkanıydım. O dönemde Karadeniz sahil yolunun yapılması aşamasında Ordu sahilinin tamamen yıkılarak otoban hale getirilmesi tartışması vardı. Şahsım ve o dönemde görevli bulunduğum parti dahil tüm Ordulular bu duruma tepki vererek büyük bir sivil toplum hareketi geliştirdi. Bu hareketin öncülüğünü de o dönemde TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan yaptı. Bizzat benimde katıldığım ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı o günkü yürüyüşünü haklılığı bugün daha iyi anlaşılıyor. Diğer Karadeniz şehirlerine bakıldığında hepsinin sahili bir otoban iken Ordu’nun sahili güzelliğini korumaktadır. Bugün inşaatı süren çevre yolunun maliyeti 600 milyon liradır. Yani bir anlamda o günkü yürüyüşün Ordu’ya katkısı 600 milyon liradır.“

TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan da, 1994 yılındaki yürüyüşün Ordu’nun en önemli sivil toplum hareketi olduğunu dile getirdi. Gözükan, ziyarette Tekintaş’a TEMA rozeti takarken yine TEMA yayınları arasında bulunan ABD Başkan adaylarından Al Gore’nin ‘Tükenen Dünya’ kitabını hediye etti.

VALİ BALKANLIOĞLU’NU ZİYARET

TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan ve Tema Gönüllü Heyeti, daha sonra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamında kabul ettiği TEMA heyetine ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. TEMA Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan’ın ismini 1994 yılında Ordu sahilinin yıkılmaması için yapılan ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşü hakkında ön bilgi sahibi olduğunda öğrendiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, o gün yapılan yürüyüşün haklılığının günümüzde ortaya çıktığını dile getirdi.

TEMA Ordu temsilcisi Nilgün Gözükan, Vali Balkanlıoğlu’na TEMA rozeti takarken, Al Gore’nin ‘Tükenen Dünya’ kitabını hediye etti.