Ordu’nun Fatsa ilçesinde 01 Kasım 2014-23 Kasım 2014 tarihleri arasında Fatsa ve çevre ilçelere ilk defa atanan öğretmenlere verilecek olan Temel Eğitim Kursu Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda başladı.

Temel Eğitim Kursu’na Fatsa’dan 5, Çatalpınar’dan 8, Çamaş’tan 4 ve Korgan ilçesinden 4 aday öğretmen ve personel katılıyor. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yahşi, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yılmaz Özcan tarafından Fatsa, Çamaş, Çatalpınar ve Korgan ilçelerine ilk defa atanan öğretmen ve personele 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Anayasa, Devlet Teşkilatı, Atatürk İlkeleri, Milli Güvenlik Bilgisi, Yazışma Kuralları ve Dosyalama Usulleri, Halkla İlişkiler, Devlet Malını Koruma Tasarruf Tedbirleri, Türkçe Dilbilgisi Kuralları, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi konularında eğitim verildi.

Temel Eğitim Kursu Eğitim Yöneticisi Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, göreve yeni başlayan öğretmen ve personele memuriyet hayatları boyunca sorun yaşamamaları için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Halkla İlişkiler, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi ve Devlet Teşkilatı’nın genel yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Müdür Cinoğlu, aday öğretmenlere ve personellere kapısının her zaman açık olduğunu belirterek her türlü istek ve sorunlarında yanına gönül rahatlığı içinde gelebileceklerini söyledi.