Yerel Medya ile uyumlu çalışması ve desteklerinden dolayı Basın İlan Kurumu(BİK) Ordu İl Müdürlüğü tarafından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a ödül verildi.

Ünye Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ödül töreninde konuşan Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, yerel gazetelerin yaşam mücadelesi verdiği bir zamanda en önemli desteğin yerel yönetimler tarafından verildiğini gördüklerini belirtti. Ünye Belediyesinin ilçede yerel gazetelere aracılık reklamlarının vermesini çok önemsediklerini belirten Yürekli, ”Bu çerçevede sosyal sorumluluk bilincini yerel gazetelerimize yansıttığı için Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a plaket takdim etmeyi uygun gördük” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, “Basın bizim aynı zamanda hem gözümüz kulağımız hem de bizim ağzımız. Bizim söylediğimiz cümleler geniş kitlelere ancak basın aracılığı ile ulaşabiliyor. Bu kapsam da Ordu ve Ünye Türkiye ortalamasının üzerinde bir sayıda medya kuruluşu barındırıyor. Bu anlamda da basın kuruluşları anlamında bizler herkese eşit mesafede durmayı ilke edindik. Yerel Medyamızı ayakta tutmalıyız ki çalışmalarımızı kamuoyuna aktarabilsinler. Tabi bunu yaparken de doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışından taviz vermemeleri gerekiyor. Medya kuruluşlarımız da bu minvalde yayıncılık faaliyetlerini yürütmeye devam ediyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a yerel medyaya verdiği desteklerden ötürü plaket takdim etti.