Ordu’nun Akkuş ilçesinde Danişmendlilerin 3. Hükümdarı olan Melik Muhammed Gazi Türbesi Kültür ve Tabiata Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Danişmenliler döneminde sınır olan ve bugün Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi’nde bulunan türbesi bulunan Melik Muhammed Gazi Türbesi’nde incelemelerde bulunan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Damyeri mahallesi Ahşap Camii, Kızılelma Mahallesi Kilise yanı, Argan Yaylası Kırkkızlar Mezarlığı ve Gedikli Mahallesi’nde halk arasında Gavur Evleri olarak bilinen tarihi kalıntılarda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş yöresinin tarihi zenginlikleri bünyesinde barındırmasına rağmen ihmal, talan ve tahrip edildiğini belirtti. Başkan Demirci, "Tarihimizle ilgili detaylı araştırma yaptıracağız. Akkuş’ta gezdiğimiz yerler haricinde de tarihi değeri olan alanların olduğunu biliyoruz, bilinen ve bilinmeyen tarihi yerlerle ilgili İstanbul’da bulunan Osmanlı arşivlerinde uzman bir ekibe geniş çaplı araştırma yaptıracağız. Akkuşumuzun tarihini gün yüzüne çıkarıp gelecek nesillerimize miras bırakmak istiyoruz" diye konuştu.