Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehir merkezindeki kaldırımların yeniden düzenleneceğini belirterek, 2015 yılı Nisan ayından itibaren bir şehre yakışır kaldırımlar inşa edeceklerini söyledi.

Tekintaş, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde temizlik konusunda sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bir sisteme oturttuklarını belirterek, şimdi sıranın kaldırım ve yol düzenlemesinde olduğunu ifade etti. Kaldırımları kullanılabilir hale getirmek ve engelli vatandaşların da engelli araçlarıyla rahat seyahat edebileceği ortama dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Tekintaş, “Bunun için 30 bin metrekarelik yeni bir kaldırım ihalesine çıkıyoruz. Nisan ayından itibaren de bölge bölge asfaltlama ve kaldırım çalışmasını bir arada yürüteceğiz” dedi.

Özellikle engelli bireylerin rahatlığını düşündüklerini belirten Tekintaş, “En önemli işimiz, engelli dostlarımız için yürüyüş alanlarımızı çok rahat hale dönüştürebilmektir. Sokağın, caddenin ve bulunduğumuz kentin engelliler için engelsiz hale getirilmesi konusunda neler yapmamız gerektiğini, eğitim kurumları ile ortak çalışma içerisinde olarak neler yapmamız gerektiğini hem gözden geçirmek, hem de düzenlemeye devam etmek zorundayız. Biz de bunun bilincinde bir belediye olarak, her şeyi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.