Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gelecek hafta 71 kilometrelik beton yol ihalesine çıkılacağını söyledi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, mahalle gezileri kapsamında Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri ile birlikte Yeşilköy mahallesini ziyaret etti. Başkan Tekintaş, burada yaptığı konuşmada 2015 yılı için 72 mahallede planlanan 71 kilometrelik beton yol ihalesinin 18 Kasım günü gerçekleştirileceğini kaydetti.

Başkan Tekintaş, konuşmasında “Altınordu İlçemizin 92 Mahallesi var. Şuan şehir merkezini düzenlemeye çalışıyoruz. Salı günü beton yol ihalesini yapıyoruz. O gün ihale yapıldıktan sonra onay alarak faaliyete başlamış olacağız. Yeşilköy Mahallemizde dahil olmak üzere 71 kilometrelik beton yol yapacağız. Bu 71 kilometrelik beton yol, 72 mahalle de yapılacak. Kimi mahallemizde 1 kilometre kimi mahallemizde 4 kilometre beton yol programımız var. İhtiyaç olan her alana 2015 yılı içerisinde dokunmuş olacağız. 2016-2017 ve 2018 yılı için ayrı ayrı beton yol, asfalt yol, baskı beton kaldırım uygulamalarını planlıyoruz. Mahallelere ulaşan ana yolları beton yol ya da AR-GE çalışmaları kapsamında denediğimiz zemin stabilizatörü uygulaması var. Şuan itibariyle bu uygulamanın sonuçlarını takip ediyoruz. Bu uygulamada başarı elde edildiği taktirde, uygulamayı mahalle yollarımızda da yapacağız” diye konuştu.

“SU KAYNAKLARINI KİRLİLİKTEN KURTARMAK İSTİYORUZ”

Başkan Tekintaş, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle Altınordu ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm mahallerde çöplerin toplamaya başlanacağını belirtirken, “ 1 Ocak itibariyle çöp toplama faaliyetine başlayacağız. Geri dönüşümlü olan malzemelerin hepsiyle ilgili geri toplayıp dereleri özellikle su kaynaklarını kirlilikten kurtarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.