Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği personellerinin daha güvenli ve etkili sürüş yapabilmesi adına ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği sürüş eğitimleri, 5 eğitmen gözetiminde gerçekleştirildi. 22 personelin katıldığı Ünye Havaalanı’ndaki sürüşlerde, piste çıkan ambulans şoförleri becerilerini sergiledi.

Eğitimleri incelemek üzere Ünye’ye gelen 112 Ordu İl Şube Müdürü Adnan Sert, törende yaptığı konuşmada, “Mesai arkadaşlarımız günün 24 saati, kar kış demeden kesintisiz acil sağlık hizmeti sunmaktadır. Bu maksatla bu eğitimlere ağırlık veriyoruz. Böylelikle hizmetin en kaliteli şekilde yürütülmesi hedefliyoruz. İlimizde ast eğitmeni olarak görev yapan arkadaşlar fedakarlık yapıp mesai saatlerinden zaman ayırarak 22 katılımcı personelimize eğitim verdikleri için kedilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Törende Ünye faaliyetini yürüten özel bir hastane ve Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi’ne desteklerinden dolayı plaket takdim edildi. 22 personele katılımcı belgeleri teslim edilirken, sınavı geçenlere ise bakanlık tarafından Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) sertifikaları verilecek.