Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, yeni revize imar planında 16 tane yeni okul yeri tahsisi yaptıklarını söyledi.

21 Mart Salı günü Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Saygın Atinkaya, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a nezaket ziyaretinde bulundu Başkan Hüseyin Anlayan, yeni Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’ya nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette ilk açıklamayı yapan Saygın Atinkaya, “Burası benim kendi memleketim. Amacımız aldığımız bu nöbeti çok iyi bir şekilde tamamlayıp gelecek nesillere öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmaktır. Bunu da sadece Milli Eğitim ile değil, yerel yönetimimiz olan belediyemiz bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Gerek alt yapı olsun gerek eğitim kalitesini arttırma yönünden ben sayın belediye başkanımızı gördükten sonra güzel bir ortamda eğitimimizin sorunlarını bertaraf ederek gelecek nesilleri yetiştireceğimize inanıyorum” dedi.

“Fatsamıza en az 50 yıl yetecek okul alanları yeni revize imar planında çıkarttık”

Atinkaya’ya görevinde başarılar dileyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Yerel yönetimlerin imkanını da sonuna kadar eğitim camiasında kullanmaya devam edeceğiz. Önümüzde eğitimin hem kalitesi anlamında hem de eğitimin alt yapısı anlamında çalışmalar devam edecek bu hafta daha iyi yeni bir okul müjdesini zaten kamuoyu ile paylaşmıştık. İmar çalışması kapsamında da Fatsamıza en az 50 yıl yetecek okul alanları yeni revize imar planında çıkarttık. Bu hafta itibariyle de resmileşti. Fatsa’mızın artık mekansal sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Yeni revize imar planında biz yaklaşık 100 dönüme yakın 16 tane yeni okul yeri tahsisi yaptık dolayısıyla artık mekan sorunu kalkıyor. İnşallah beraber hem yeni yatırımları birlikte takip ederiz hem de mevcut yatırımları ve mevcut eğitim sistemindeki kalitenin artması açısından bize ne görev düşüyorsa birlik beraberlik ve istişare neticesinde beraber çalışacağımız konusunda bir endişem yok” diye konuştu.