Ordu’nun Aybastı ilçesinde kaymakamlık tarafından "Geleneksel 4. Doğa Yürüyüşü" düzenlendi.

“Güz Buluşması” adı verilen yürüyüşe katılan yaklaşık 160 kişi Adalet Sarayı bahçesinde toplandı. Kümbet düzünde bir araya gelen katılımcılar, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yaptı, doğayı gezdi.Kimileri de küçük etkinlikler düzenledi. Burada yapılan küçük etkinlikten sonra doğa severler, doğa yürüyüşünü başlattılar.

Yürüyüş başlamadan önce bir konuşma yapan Aybastı Kaymakamı Osman Bilici şunları söyledi: "Aybastı Kaymakamlığı olarak düzenlemiş olduğumuz geleneksel doğa yürüyüşünde bir aradayız. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz profesyonel anlamda. Yoğun bir katılım var. Aybastı merkezden, komşu ilçeler Kabataş, Çatalpınar, Ordu, Tokat gibi değişik yerlerden katılan vatandaşlarımız var. Doyasıya bir gün yaşadılar, stres attılar. Doğanın güzelliklerine hayran kaldılar. Bu yürüyüşü yapmamızın birkaç amacı var. Bunlardan birincisi, Aybastı’nın bu doğal güzelliklerine dikkat çekmek. Aybastı Perşembe Yaylası’nın mendereslerinin bu doğal güzelliklerinin bütün kamuoyuna duyurulması gösterilmesi, Aybastı dışındaki insanlarında fark etmelerini sağlamaktır" dedi.

Yayla eski göç yolu üzerinden yapılan yürüyüşte sonbaharın tüm renkleriyle kucak açan doğa katılımcılara eşsiz fotoğraf kareleri sundu. Kümbet’ten başlayan yürüyüş Hacılıoba, Taşkesiği, Oturakgürgeni, Kadıyokuşu, Köğrek, Düzağıl Yolu, Şeber, Kalıçevyanı, Çatakbaşı, Sağlık Mahallesi, Pınargözü, Havluiçi’nden geçilerek Aybastı merkezde sona erdi. Güzergah boyunca 3 yerde mola verildi. Açık havada başlayan ve 4.5 saat süren yürüyüşün son kısımlarında yağmur yağmasına rağmen katılımcılar yürüyüşü tamamladı.

Yürüyüşe başta Aybastı Kaymakamı Osman Bilici, eski Ordu Milletvekili Ertuğrul Özdemir, Aybastı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Basri Tama, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.