Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve ekibi Fatsa ilçesinde kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde incelemelerde bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetine Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu ile Özel Kalem Müdürü Mesut Ergün eşlik ettiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve ekibi Fatsa’da kentsel dönüşüme tabi tutulacak olan Evkaf Mahallesi Harikalar Diyarı ve Stadyum bölgesi ile Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan çalışmalarla ilgili Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu ile istişarede bulundular.

“HER İKİ ALAN DA UYGUN GÖRÜLDÜ”

Heyetin Fatsa’da yaptığı inceleme ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu, “Evkaf Mahallesi Stadyum çevresi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyemiz ile ortaklaşa olarak Kentsel Dönüşüm adıyla bir çalışma yapılacak. Proje çalışmalarını yerinde değerlendirmek üzere Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ilçemize geldiler. Teknik heyet yerinde inceleme yaptı. Heyet hem Evkaf Mahallesi Stadyum bölgesinin hem de Cumhuriyet Meydanı’nın Kentsel dönüşüm için çok uygun olduğunu belirttiler. Özellikle Harikalar Diyarının olduğu alan zemin olarak bataklık bir alan. Buraların taban seviyesi deniz seviyesine göre biraz daha alçaktı. O sebeple bu bölgede ikamet eden insanlar çok fazla yağmur suyuna maruz kalıyordu. Yine buralarda su taşkınları oluyordu. Bu bölgeyi daha sağlıklı yaşanılabilir hale getirebilmek için güzel bir çalışma yapılacak. Hem konutlar yenilecek hem de stadyum buradan kaldırılarak farklı bir alan inşa edilecek” dedi.