Bursa’da gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yatırımlarla ilgili destek sözü aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkan Enver Yılmaz aracılığıyla Ordululara selam ve sevgilerini iletti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla düzenlenen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları 2. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, ilk gün 4 saat sürdü. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da katıldı.Toplantının ikinci gününde ise mali, hukuki, idari, imar ve altyapı gibi konular görüşüldü.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN YATIRIMLARA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanları 2. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “İki günlük toplantımızın açılışına katılan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Ordu’yla ilgili yatırımları konuşma fırsatı bulduk. Sayın Başbakanımız projelerimizin destekçisi olacağını söyledi. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile Ordu’yu, siyaseti ve Ordu’nun geleceğini konuştuk. Ordulu hemşehrilerimize selam ve sevgilerini iletti” diye konuştu.

BAKAN GÜLLÜCE’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ

Ordu il genelinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm İle ilgili görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Ordu ilimiz, kentsel dönüşümde pilot il seçilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız İdris Güllüce ile Ordu’da yapılacak çalışmaları görüşme imkanı bulduk. Kendileri bizlere her türlü desteklerinin süreceğini söyledi. İnşallah, Altınordu ilçemizde, Stadyum, sebze pazarı, Altınordu binasının olduğu yer de dahil tam 300 dönüm araziyi Orduluların hizmetine sunuyoruz. Otogar, öğretmenler sitesi ve eski sanayinin bulunduğu 210 dönümlük arazide, şehrin nefes alması vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak için çalışmaları başlattık. Fatsa’da Cumhuriyet meydanının olduğu alanın meydan olması için bakanlık üzerinden çalışmalara başladık. 20 milyon liralık kamulaştırmayı bakanlığımız üstlendi. Burayı şehir meydanı olarak hazırlamak bizim görevimiz. Evkaf Mahallesi’nde 410 dönümlük alanı yeşil alana açacağız. Ünye’de ise 400 dönüm arazide kentsel dönüşüme gideceğiz. Hemşerilerimizi betonların içerisinden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

ORDU’NUN SAĞLIK YATIRIMLARINI GÖRÜŞTÜ

Toplantıda Ordu’nun sağlık hizmetlerini de görüşme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ile, sağlık yatırımlarını ve Ordu’nun sağlığını konuştuk. Ünye ve Fatsa Devlet Hastanelerinin durumu ile il genelinde yapılacak sağlık yatırımlarını masaya yatırdık. Biz Büyükşehir Belediye Başkanıyız ancak Ordu’yu ilgilendiren her konuda hemşehrilerimize karşı sorumluluğumuz var” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Ordu için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Toplantıda ayrıca, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’a belediyemiz ve Ordu’yla ilgili bilgiler sunduk. TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan ile Ordu’da yapımı devam eden TOKİ yatırımlarını görüştük. Ordu’ya yapılacak yatırımlarla ilgili bizlere her türlü destek sözü veren Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, bakanlarımıza ve bürokratlarımıza Ordulu hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye sözlerini tamamladı.