Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kumru ilçesinde mevcut su arıtmaya yapılan modernizasyon projesinin açılışını yaptı.

Başkan Enver Yılmaz, Kumru Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, ilçe belediye başkanları, daire başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Kumru ilçesinin "İçmesuyu Arıtma Tesisi Modernizasyonu ve Su Alma Yapısı Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Törende ilk konuşmayı Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu, Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sözünde durdu. ‘2 sene içerisinde su problemini, yol problemini büyük bölümde çözeceğiz’ diye söz vermişti. Kumru ilçesi adına bizde kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"2015 HAMLE YILI OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada, 2015’te 35 milyon liralık içme suyu yatırımını hayata geçireceklerini, gece-gündüz mesai kavramı gözetmeden, “İşimiz Gücümüz Ordu” diyerek hizmetlere devam edeceklerini belirtti. Başkan Enver Yılmaz konuşmasında tesisin daha önce bittiğini ifade ederek, “Ama fırsatımız olup bir türlü açamamıştık. Kış mevsimine denk geldi. Kumru ilçemiz bizim ilk başta ihalesini yaptığımız, hem su alma yapısı itibari ile hem de bu arıtma tesisinin ıslahatı itibari ile ilk ihalesini yaptığımız alanlardan bir tanesiydi. Bugün burada görmüş olduğunuz devasa yapı, 20 yıl öncesinin yapısı. Görmüş olduğunuz bu büyük yapının tamamı 35 m3 suyu temizleyecek mahiyette yapılmış. Halbuki yeni teknoloji; yeni kumlama, yeni filtreleme, iki gölette yaklaşık 100 m3 suyu temizleyecek mahiyette. Dolayısıyla tesisin büyüklüğünün ve hantallığını gidecek bir yapı kurmuş OSKİ. Bu arıtmayla birlikte Kumru ilçemizin bundan sonra suyu tamamen temiz akacak. Kumru ilçemizin suyu tertemiz akacak. Kumru ilçemiz söz verdiğimiz gibi 2015 yılında tamamen şehir merkezimiz ve yakın mahallelerimiz susuzluk çekmemiş olacak. Buradaki bizim ıslah projemiz yaklaşık 450 milyon liralık bir yatırım idi. Kumru’da yaklaşık 1 milyon liralık su yatırımı yaptık. Şu anda Kumru ilçemizde bu mevsimde çok şükür su ihtiyacımız yok. Ama yazın Ordu’nun tamamında olduğu gibi, özellikle 4 ayda ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. O 4 aylık su sıkıntısı da bizim 1 yıllık emeğimizi yeri geldiğinde heba edebilecek mahiyette oluyor. O yüzden tedbirimizi şimdiden almamız gerekiyor buna yönelik OSKİ’miz çok şükür kuruluşundan itibaren hızlı bir şekilde sizlerde görüyorsunuz, ilçelerde yaptığımız adımlarla susuzluk meselesine kökünden neşter vurduk" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Enver Yılmaz ve beraberindekiler Kumru ilçe kongresine geçtiler.