Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daire başkanları ve şube müdürlerini uyardı. Yılmaz, yoğun yağmur sonrası adeta tetikte olduğunu ve uyku uyumadığını belirterek, “Yağmurun şiddeti arttığı an evde uyku uyuyamıyorum. Bütün arkadaşlarımın bu duyarlılıkla çalışması lazım. ’Bana ne devletin işi gelir geçer diyen varsa hemen görevinden affını istesin" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından "Kurum İçi İletişimi Geliştirme ve Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi. Amasya’da gerçekleştirilen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yanı sıra daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bir aile olduğunu belirten Başkan Yılmaz, kurum içi iletişimin güçlü olmasının hizmetlere olumlu yansıyacağını söyledi.

“ORDU İÇİN HAYALLERİM VE PROJELERİM VAR”

Ordu için büyük hayallerinin olduğunu ve bu hayalleri büyükşehir ekibiyle hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Biz bir ekibiz. Hizmet üretilen yerlerde ekip ruhu çok önemli. Birlikteliğimizi ve sinerjimizi hizmet olarak yansıtmak gerekiyor. Önemli olan vatandaşa hizmettir. Biz bu milletin dualarını almak için bu yola çıktık. Parti görüş ayrımlarını kenara bırakalım. Ordu için, milletimiz için çalışalım. Yağmurun şiddetli olduğu gün elim yüreğimde. Uyku uyuyamıyorum. Bizim için vatandaşımızın huzuru her şeyden önemli. Eğer yaptığı işi ciddiye almayan personelimiz varsa hemen affını istesin. Çünkü bizim daha yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

"ALTINORDU, FATSA VE ÜNYE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YEŞİLE KAVUŞACAK"

Ordu’nun kentsel dönüşümle yeşil alanlara kavuşacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz, "Altınordu’da, eski sanayi otogar ve öğretmenler sitesinin olduğu alandaki yer ile stadyum, kapalı çarşı, Cumhuriyet Otoparkı, Altınordu Belediyesi’nin olduğu yer ve Polis karakolunun olduğu yeri komple yeşil alan yapıyoruz. Fatsa’da Cumhuriyet meydanının olduğu alanın meydan olması için bakanlık üzerinden çalışmalara başladık. 20 milyon liralık kamulaştırmayı bakanlığımız üstlendi. Burayı şehir meydanı olarak hazırlamak bizim görevimiz. Evkaf Mahallesi’nde 410 dönümlük alanı yeşil alana açacağız. Hemşerilerimizi betonların içerisinden kurtaracağız. Ünye’de Tabakhane Deresi ıslahı devam ediyor. Ünye Kültür Merkezi’ni Bakanlığımızla görüştük. İnşallah yeni yıl itibariyle başlatacağız. Ünye sanayi sitesinde de kentsel dönüşüme gideceğiz. Ünye’ye teleferik yakışır dedik ve yatırım programımıza aldık" şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ SIRA YEREL HİZMETLERDE”

Ordu’nun yerel yönetim konusunda diğer illere göre geride kaldığını belirten Başkan Yılmaz, "Hükümetimiz Ordu’ya yapılması gereken tüm hizmetleri yaptı. Kimse de çıkıp bundan sonra şu da eksik kaldı diyemez. Şimdi sıra yerel yönetimlerde. Yapacağımız hizmetlerle Ordu’yu marka kent yapacağız. Bizim artık koşmamız lazım. 752 km. sıcak asfalt çalışmamız başladı. 250’de biz yapacağız. Toplam bin km yol. Su sorunu da 2 yılda çözdüğümüzde artık Ordu ilimiz parmakla gösterilen bir il olacak. Biz kararlıyız. Bu ekiple birlikte memlekete hizmet edip, hemşehrilerimizin duasını alacağız. Başka hiçbir gayemiz yok" diye sözlerini tamamladı.