Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bizden önceki dönemde sendika egemenliği ve hükümranlığı ile ilkokul mezunu vasıfsız işçiye 4 bin 600 TL maaş verilmiş” açıklamasını “Rakamlar yanlış” diye cevap veren eski Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’a belge gösterdi. Yılmaz, “4 bin 600 TL’yi geçtim, 6 bin 800 TL, 7 bin TL, 6 bin 300 TL, 5 bin 800 TL maaş alan vasıfsız işçi var” dedi.

SEYİT TORUN YALANLAYAMADI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bir açılışta yaptığı açıklamalara karşı Eski Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda

Yılmaz’ın açıklamalarına karşı belge göstermek yerine ‘işçi, emek, ekmek’ söylemleri dile getirildi. CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal’in yaptığı ortak açıklamada, “Kimsenin işçi parasına göz dikme hakkı yoktur” denildi. Bir gazetecinin Seyit Torun’a “İşçilere verilen bu maaşlar doğru mu?” diye sordu. Torun, “Rakamlar yanlış” demekle yetindi ancak açıklama getirmedi.

Açıklamanın diğer bölümleri ise ORBEL’de çalışan sayısı, havuza alınan personel, çöp sorunu, kanalizasyon sorunu, Bülbül Deresi’nin kirlendiği iddiası ve kiralık makam aracı’ konuları oluşturdu.

BAŞKAN YILMAZ’DAN BELGELİ CEVAP

CHP’deki basın toplantısının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantı öncesi Seyit Torun’un ‘Rakamlar yanlış’ sözlerine belgeli cevap verdi. Yılmaz ayrıca diğer iddialara da açıklık getirdi.

VASIFSIZ İŞÇİYE SENDİKA AĞIRLIĞI İLE 7 BİN TL VERİLMİŞ!

Yılmaz’ın 4 bin 600 TL’lik maaş bordrosunu göstermesi beklenirken gösterilen belge ile Meclis üyeleri şaşkınlığa uğradı. Yılmaz, 4 bin 600 TL aksine yaklaşık 7 bin TL alan işçi maaş bordrosunu gösterdi. Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Geçtim mezuniyeti ilkokul olan 4 bin 600 TL maaş alan işçi olduğunu söylemiştim. Bilgiyi düzeltiyorum. Bilgi yanlış! 6 bin 659 TL net maaş alan Belediye işçisi var. Ve şirket üzerinden alınmış. İlgili arkadaşlarımıza istedikleri bilgileri verebiliriz. 6 bin 800 lira, 6 bin 300 lira, 5 bin 500 lira, 5 bin 300 lira, 5 bin 400 lira, 5 bin 800 lira.. Kim bunlar? Belediye de çalışan işçilere verilen maaş. Biz geldiğimizde ilçeleriyle birlikte 1.815 personeli vardı, bu sayıyı 1.400’e düşürdük. Tam 400 personeli havuza gönderdik. Burada çalışma adaleti ve çalışanların hak ve hukuklarını koruma konusunda gerekli hassasiyeti koruyacağımızı söylemiştik. Bütün Ordu’ya sesleniyorum hatta bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Hiç bir vasfı olmayan, şoförlük yapan, kamyon kullanan bir işçi ilkokul mezunu, daha önceki yönetim zamanında tam tamıma 6 bin 659, 6 bin 700 maaş alıyorsa buna müdahale etmek hukuken, ahlaken, siyaseten doğru mu, değil mi? Bizimle çalışmanın bir şartı var. Burada çalışan bir makine mühendisine ben 1.800 TL maaş veriyorum. Avukat arkadaşlarımıza 2 bin lira maaş veriyorum. Mimara, inşaat mühendisine ORBEL şirketi üzerinden 1.800-1.700-1.500-2.000 lira, mesleki durumuna göre maaş veriyoruz. Allah aşkına 7 bin lira maaş alan, mesleği, mezuniyeti belli olmayan birisinin çalışmasıyla vasıflı insanların, memlekete faydalı insanların çalışmasının adaletini sağlamak görevi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz, Meclis olarak sizlersiniz. Bu süreç içerisinde hiç taviz vermeyeceğiz. Geçmiş dönemde sendikaların kurmuş olduğu otonomi ve hakimiyet sistemini Ordulular lehine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

KİRALANAN MAKAM ARACI

Yılmaz, son olarak kiralanan makam aracı ile ilgili iddialara açıklık getirdi. Büyükşehir belediye Başkanlığı makamına makam aracı kiralandığını hatırlatan Yılmaz, “Göreve başladıktan sonra 5.5 ay kendi aracımı mazotunu kendim doldurmak suretiyle kullandım. Yaklaşık bir ay önce aylık 7 bin artı KDV’ye araç kiraladık. Ancak bu kamuoyunda farklı alanlara çekildi. Kiraladığımız aracın tüm belgeleri hepsi mevcuttur” diye konuştu.

Yılmaz, geçmiş dönemlerde kurulan ORBEL şirketinin güncellendiğini, artık tüm hizmetleri ORBEL vasıtasıyla yapacaklarını, bu şirketin hizmet kalitesini arttıracaklarını belirtti. Otoparkları ve Teleferik’i bu şirketin işleteceğini hatırlatan Yılmaz, istihdam sayısının da gelişen duruma göre artabileceğini söyledi.