Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce liseler arası bilek güreş yarışması yapılacak.

İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Selim Akçay, 13 Aralık 2014 tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek bilek güreşi yarışmasına tüm il genelindeki liselerden seçilen bilek güreş sporcuların katılacağını belirtti.

Ata sporu bilek güreşini gençler arasında yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Dr. Selim Akçay, “Bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit ederek spor dünyasına kazandırmak ve lisanslı sporcu sayısını artırmak amacıyla bu yarışmayı düzenlemek istiyoruz” dedi.

İlk olarak geçen Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdikleri yarışmaya büyük katılım olduğunu hatırlatan Dr.Akçay, “22 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ‘’Gençler Arası Bilek Güreşi’’ yarışmasına 200 İdeal Gençlik lisanslı sporcu olmak üzere toplamda 350 sporcu katılmıştı. Bu yıl da 1996-2000 doğumlu genç erkeklerin ve engelli sporcuların da katılımı ile sağ-sol kol olmak üzere 10 kategoride yarışmalar yapacağız. Kategorilerinde 1. olan sporcular Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Ankara Asfa Gençlik ve Spor Kulübü ’nün önderliğinde yapılacak olan Kulüpler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar” diye konuştu.

Akçay, yarışmanın ön kayıtları www.idealgenc.org ve www.orduizcihaber.org sitelerinde başladığını sözlerine ekledi.