Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, esnafın her ay ödediği destek priminin esnafı zor duruma soktuğunu ve kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ordu küçük esnafın sorunlarının azalması gerekirken daha da arttığını belirten Bostancıoğlu, birçok verginin yanında destek priminin de esnafı zor duruma sokarak kepenk indirmeye kadar ilerlediğini söyledi. Esnaf odaları olarak belli başlı sorunları kitapçık haline getirerek, bakanlığa ilettiklerini ifade eden Bostancıoğlu, kitapçığın ilk sırasında da destek primi kesintisinin olduğunu dile getirdi.

"BU ESNAF GEÇİNEMİYOR"

Sorunların çözümü konusunda Cumhurbaşkanı’na kadar ulaştıklarını vurgulayan Bostancıoğlu, "Biz esnaf odaları olarak sorunlarımızı her ay Bakan Yardımcıları vasıtası ile Bakanlığa iletiyoruz. Sorunlarımızı kitapçık haline getirerek çözüm için başlangıç yaptık. Biz bu isteklerimizi Cumhurbaşkanı’na kadar ilettik. Bizim esnafımız tamamen genç nüfustan oluşmuyor bir çoğu Bağ-Kur emeklisi. Bu vatandaşlardan her ay sosyal sigortalar tarafından destek pirimi kesiliyor. Bunu derhal kaldırmaları gerekiyor. Bu vatandaş bu esnaf geçinemiyor. Geçinse zaten çalışmaz. Bir de bu ücretler olunca daha da zor duruma düşüyor" dedi.