Ordu’nun Fatsa ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, belediyenin satılabilir ne kadar mülkü varsa satacaklarını söyledi.

Anlayan, Fatsa’da yayın yapan yazılı ve görsel basın temsilcileri ile biraya gelerek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fatsa Belediyesi tarafından 30 Mart yerel seçimlerinden sonra satılan ve kiraya verilen taşınmazlar hakkında bilgiler veren başkan Hüseyin Anlayan, şimdiye kadar belediye iş hanından 5 milyon 496 bin TL, arsalardan 635 bin TL gelir elde ettiklerini belirtti.

Yeni bir belediye binasını yapmak istediklerini ve bununla ilgili kararı aldıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Kendi mülkümüz olan ve daha öncesinde bilinen yeni PTT binasının yanına yeni hizmet binamızı yapacağız. Gerek ilçe belediye meclisi kararı gerekse büyükşehir belediye meclisinde de bu yönde kararı çıkardık. Proje çalışmamıza başladık” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, borç yükünü azaltmak için imarı yapılmış bütün arsaları satılacağını söyledi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Belediye’nin satılabilir ne kadar mülkü varsa satacağız. Bunları kesinlikle kaynak olarak bütçemize ekleyeceğiz. 10 yıldır imar planında çıkan bütün arsaları satışa çıkardık” diye konuştu.

Büyükşehir olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Büyükşehir olmak bizim için çok büyük fırsat. Ordu için nimet. Fatsa’mızda, Ordumuzda bu nimetten bir önceki döneme göre kıyasla çok fazla hizmetin sunulacağını ve bundan dolayı çok karlı çıkacağız. Bir geçiş dönemi süresince yaşanan bir kısmi sıkıntılardan dolayı kimse asla böyle bir karamsarlığa kapanmasın asla karamsar bir hava içine girmesin. Sonuçta bir geçiş sürecidir. Büyükşehir olmanın idari bir yapılanma süreci olacaktır zaten. Bu süreç sonuçta geçecek ve bitecek. Biz büyükşehiri 1 seneliğine 5 seneliğine olmadık. Bundan sonra artık biz büyükşehiriz. Dolayısıyla bu sistem tamamen oturduğunda, kadrolar birimler tamamen yerleştiğinde her birim ekibine birimine, bütçesine hakim olduğunda harekete geçtiğinde hizmet ve yatırımlar çok fazla olacaktır. Herkes rahat olsun. Büyükşehir Ordumuz için önemli bir fırsattır” şeklinde konuştu.