Ordu’nun Fatsa ilçesinde cemaatin camiye ilgisini artırmak amacıyla kahvaltılı sabah namazı uygulaması başlatılırken, bu uygulamanın haftada bir gün olacağı bildirildi.

Fatsa Orta Büyük Camisi’nde sabah namazı öncesi İlçe Müftüsü Hüseyin Can yaklaşık yarım saat hadis dersleri verirken, bir yandan da Cami İmam Hatibi Necati Ergül ve ekibi tarafında cemaat için kahvaltı hazırlandı. Sabah namazının kılınmasının ardından cemaat cami içerisine serilen yer sofrasında birlikte kahvaltı yaptı. İlçe Müftüsü Hüseyin Can, kahvaltı organizasyonunu bizzat yönetti. Kahvaltılı sabah namazı uygulamasından cami cemaatinin de büyük memnuniyet duyduğu belirtildi.

CEMAAT UYGULAMADAN MEMNUN

Fatsa Orta Büyük Camii Dernek Başkanı Ali İyi, İlçe Müftülüğü’ne Fatsa’da ilk kez gerçekleşen kahvaltılı sabah namazı uygulamasından dolayı teşekkür ederken, “İnsanlara ilk etapta belki de camide kahvaltı olur mu, yemek yenir mi diye tereddüt edebilirler ama İlçe Müftümüzün dediği gibi bu Peygamber efendimizin bir sünneti. Hem insanları sabah namazında cemaate alıştırmak hem de birlik beraber olmak, bir araya gelmek, sohbet etmek adına güzel bir uygulama” dedi.

İlçe esnaflarından İsmail Sade ise uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “İnsanların birbirleriyle kaynaşması açısından çok güzel bir uygulama. Tabii ki bunu uygulayan Müftülüğümüz ve camideki görevli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bunun haftada bir olması ayrıca bir güzellik olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

“FARKLI PROJELERİMİZ VAR”

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, bu tür uygulamaların Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir projesi olduğunu belirterek, “Çeşitli camilerimizde programlarımız oluyor. Orta Büyük Camimizde perşembe sabahları hem hadis sohbetleri yapıyoruz, namaz kılıyoruz ve ardından birlikte kahvaltı yapıyoruz. Hadislerle namazımızı bereketlendiriyoruz. Bu arada böyle cemaatimizle de kahvaltı yapalım diye bir fikir ortaya koyduk. Bu uygulama, cemaatle birlikte kaynaşmayı sağlar. Biz bu organizasyonu cebimizden karşılıyoruz yani cemaatten para toplayarak yapmıyoruz. Ama ileride ‘bir sabah kahvaltısını da ben vereyim’ diyen olursa onları da cemaatle buluştururuz. Bu proje farklı camilerimizde de olacak. Farklı projeler var. Şu anda madde bağımlılığına düşmeden önce diye bir proje hazırladık. Projemizi ilçemizin üst düzey yetkilileri ile paylaşacağız. Çünkü madde bağımlılığı sadece İlçe Müftülüğü’nün işi değil. Bu noktada ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Fatsa’da görüldüğünden daha çok madde bağımlısı olduğunu gördük. Bu duruma çocukların düşmemesi için tedbirler alacağız. Bunun yanında gençlik projemiz de var. Her ne kadar biz gençlik müdürlüğü falan değilsek de müftülük olarak camilerimiz bünyesinde gençlik merkezleri oluşturacağız. Mesela bu camimizin altında boş bir yerimiz var. Orayı değerlendirerek gençlerimizin eğlenebileceği, hoşça vakit geçirebileceği bir yer yapacağız. Bilardo masası, masa tenisi gibi spor aletleri koyacağız. Yine zeka geliştirici satranç takımları geçireceğiz. Ne kadar gencimizi madde bağımlılığından kurtarabilirsek bizim için o kadar iyi” şeklinde konuştu.