Ordu’nun Fatsa ilçesinde Dolunay Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri 2007 yılından bu zamana kadar girdikleri yarışmalarda dereceler yaparak okula 35 kupa kazandırdılar.

En son olarak ta Ordu’da gerçekleşen Muhaç Kır koşusunda kızlar 3 bin metrede Aksa Nur Yaman okulu adına birinciliği kazanırken, ikinciliği ise Şeyda Nur Çek, üçüncülüğü Duygu Akcin, dördüncülüğü ise yine aynı okuldan Özlem Cırlanmak elde etti.

Yine Ordu’da yapılan yarışmalarda 5 bin metre erkekler koşusunda birinci Hakan Arslan, ikinci Oğuzhan Şimşek, üçüncü Cemal Akcin, dördüncü Özcan Kaya, beşinci ise Caner Yılmaz oldu.

Her yıl kupa alarak Ordu ilinde Fatsa ilçesini birinci yaptıklarını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Kaya, “İlkokul ve ortaokuldaki öğrencilerimizle alt yapı çalışması yaparak çalışmalara gidiyorlar. Okul bittikten sonra kendi çalışmalarımıza devam ediyor. Bunun haricinde Ordu ilçelerinde il birinciliği yarışmasına gelenler oluyor. Benim hayalim krosta kız, erkek Türkiye şampiyonluğu yaşamak. Bu başarıyı sağlamak için gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Her türlü alt yapı desteği alıyoruz. Bu bir ekip işi okul idaresinden, ailelerden, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden hepsinden destek alıyoruz. İnşallah hedefimize kısa bir süre içinde ulaşacağız” dedi.

Okul Müdürü Ali Yazgı ise, “Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzdaki her türlü spor müsabakalarında öğretmen ve öğrencilerimizin yanındayız. Amacımız çocuklarımızın hem okulumuzu hem Fatsamızı hem de Ordumuzun yüzünü güldürmeleridir. Gereken desteği okul idaresi olarak veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Başarılara alışık bir okuluz” diye konuştu.