Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Ticaret Borsası üyesi fındık tüccarı Rahmi Yangın, fındık fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fındık piyasasında büyük bir durgunluğun olduğunu belirten fındık tüccarı Rahmi Yangın, “Piyasada hareketlilik yok. Bölgemizin ekonomisi fındığa bağlı olduğu için piyasada fındığa endeksli olarak durgunluk yaşanıyor. Fındık fiyatları şuan için iyi rakamda ve üreticilere sesleniyorum bu fiyattan yukarılara çıkmaz. 13.5 TL gibi rakamlarda fındık işlem görüyor. Randıman da bu yıl genel olarak baktığımızda iyi değil. Borsa fiyatlarına göre hareket ediyoruz. İşimizi dobra dobra bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Fındıklarımızı stoklarda bekletiyoruz” dedi.

Piyasada ilerleyen zamanlarda hareket olacağını düşündüğünü belirten Yangın, “Keşke, fındık 7 TL olsaydı da herkesin fındığı olsaydı. Önümüzdeki yıl ne olacağı belli değil şuan. Şuan ki fiyatlara baktığınız zaman suni bir fiyat ve fiyatlar bu yıl bu rakamlarda oynar. Bu rakamlar oturdu diyebilirim. Vatandaşların elinde halen fındıkları var. Belli zamanlarla piyasaya indiriyorlar” diye konuştu.