Ünyeli Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ÜNSİYAD) ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası, kıyafet ve temizlik seti dağıttı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Ünyeli Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemek amacıyla yaptığı yardımlara, bu yıl da devam edildi. Bu yıl yardımların 24 Kasım Öğretmenler Günü arifesinde gerçekleşmesi nedeniyle öğretmenlerin de dağıtılan hediyelerle unutulmadığı yardım çerçevesinde 30 okulda ile bin 500 öğrenciye okul çantası ile birlikte, kazak, eşofman, diş macunu ve fırçası ile eğitim gereçleri dağıtıldı. Okullarda görev yapan 500 öğretmene ise öğretmenler günü hediyesi verildi.

Ünye ilçesi merkez ve tüm mahallelerde İlk ve Ortaokulları kapsayan teslimatı işadamlarının bizzat kendilerinin yaptığı yardım dağıtımı Ünye’nin Saca Fatih İlk ve Ortaokulu’nda başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünyeli Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Kemal Yankuncu, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri İşadamı Ahmet Karagöz, Şenol Ateş ve Ahmet Erdem’in katıldığı yardım dağıtımında konuşan Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, çok uzakta olmalarına rağmen memleketlerinde okuyan öğrencileri her yıl hatırlayıp sevindiren iş adamlarına teşekkür etti.

İlçe Başkanlığı döneminde Saca Fatih İlk ve Ortaokulu’nun yeni binaya kavuşturulmasına yönelik çok yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Saca Fatih İlk ve Ortaokulu artık son derece modern bir binada eğitimini sürdürüyor. Ünye Belediyesi olarak okullarda ‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi kapsamında öğrenciler için birçok okulda oyun alanları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

İnsan hayatında doğup büyüdükleri yerlerin çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden ÜNSİYAD Başkanı Kemal Yankuncu, “Buralardan kopup gitmemize rağmen bin km uzakta da olsa suyunu, güneşini, rüzgarını doğasını havasını hissediyoruz. Bu yardım organizasyonunu başlatan ve yıllardır sürdüren arkadaşlarım Şenol Ateş, Ahmet Karagöz ile Ahmet Erdem’e, bize kapılarını açan okul idareci ve öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız yardımların çok abartılacak bir yanı yok ama çorbada tuzumuz olsun istiyoruz” diye konuştu.