Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Ordu İl Temsilcisi Hülya Çoban Usta, işi olmayan gençlerin uyuşturucu tuzağına düştüğünü söyledi.

Ordu Üniversitesi’nde(ODÜ) "Madde Bağımlılığı İle Mücadele" konulu seminer düzenlendi. Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin Ziraat Fakültesi Çotanak Seminer Salonu’nda düzenlediği programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ordu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu seminerde Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru ve Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi İl Temsilcisi Hülya Çoban Usta, çocukların ve gençlerin geleceğini karartan, ülkemizde önemli bir tehdit unsuru olan madde bağımlılığının başlangıcı, ilerleyişi ve zararları ile uyuşturucudan korunma yolları konusunda düzenlenen seminerde katılımcılara bilgi verdi.

USTA: "İŞİ OLMAYAN GENÇLER BU TUZAĞA DÜŞÜYOR"

Madde bağımlılığı ile mücadelede devletin gerekli tedbirleri aldığını ancak en önemli unsur olarak gençlerin kendilerini koruması gerektiğinin altını çizen Hülya Çoban Usta, madde bağımlılığına başlanılmasının nedenlerini ortaya koyarak özellikle herhangi bir iş ya da uğraşı olmayan gençlerin bu tuzağa düştüğünü vurguladı.

"UYUŞTURUCUYA İTEN SEBEPLER OLDUKÇA FAZLA"

Gençliğimizi tehdit eden madde bağımlılığı başlangıç aşamasının "Bir kereden bir şey olmaz", "Ben bağımlı olmam", "İstersem bırakırım", "Bıraktım bir daha başlamam", "Belki kullanabilirim" gibi çok masumane bir şekilde başladığını ifade eden Hülya Çoban Usta, "Uyuşturucuya başlamada en fazla karşılaşılan nedenlerin başında, aile içi sorunlar, merak, farklı görünme isteği, çevresine kendini kabul ettirme, sıkıntı ve sorunlarını madde kullanarak unutacağını zannetme, karşı cinsten arkadaşların dikkatini çekme, yalnızlık hissi ve boştuk duygusunu bastırmak ve cesaret ve delikanlılığını ispat etmek gibi sebepler geliyor" dedi.