Ordu’nun Kabadüz ilçesinde Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, İlçe Jandarma Garnizon Komutan Vekili Bşv Abdullah İncil, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Ali Garip, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamı Zafer Özçelik, İlçe Jandarma Garnizon Komutan Vekili Bşv Abdullah İncil ve Belediye Başkanı Yener Kaya ile birlikte protokolün, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Törende konuşan Kaymakam Zafer Özçelik, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutlandığını söyledi.

Özçelik,“ Cumhuriyet Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Hepimize düşen görev iç ve dış düşmanların vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılarına karşı, meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır” dedi.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafında hediyelerin verilmesi, şiirlerinin okunması ve resmigeçit töreni ile sona erdi.