Ordu Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru Ünal Keskinoğlu, Ordulu vatandaşların kan bağışına duyarlı hele geldiğini söyledi.

Şehrin çeşitli bölgelerinde hizmet veren gezici Kan Bağış Araçları vatandaşları kan bağışına teşvik etmek için hizmetlerine devam ediyor. Ordu’da hizmet veren gezici Kan Bağış Arıcı’na vatandaşlar ilgi gösteriyor. Gezici Kan Bağış Aracı’nda görev yapan Ordu Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru Ünal Keskinoğlu, Ordulu vatandaşların kan bağışına eskisinden daha fazla ilgi gösterdiğini ve Ekim ayında bağışlanan kanların yüzde 50’sinin ilk kan bağışı olduğunu belirtti.

İLK DEFA KAN BAĞIŞI YAPANLARIN SAYISI ARTIYOR

Ekim ayı kan bağış miktarları ve kan bağışının önemine vurgu yapan Keskinoğlu, "Ordu’da vatandaşların kan bağışına olan ilgisi giderek artıyor. Daha önceki aylarda hedeflerimiz azdı, şimdilerde hedeflerimizi yükselttik ve hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. Ekim ayının kan bağışı noktasında ayrı bir özelliği var. Ekim ayı içerisinden bağışlanan kanların yüzde 50’sini ilk defa kan bağışı yapanlar oluşturuyor. Ekim ayında Kan Bağış Merkezi olarak hedefimiz bin 500 olarak belirlenmişti ve bugün itibariyle bin 18 ünite kan topladık. Ay sonunda hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

"KAN BAĞIŞI İHTİYACI KARŞILAMIYOR"

Verilen kanların ihtiyacı karşılamadığına dikkat çeken Keskinoğlu, "Ordu’da alınan kanlar genellikle Ordu içerisindeki hastanelerde kullanılıyor. Verilen kanlara baktığımızda ihtiyacın yüzde 75’ini karşılıyor. Geriye kalan yüzde 25’lik ihtiyaç ise acil kan anonslarıyla karşılanmaya çalışılıyor. Elimizde kan olmalı ki tüm ihtiyacı karşılamalıyız. Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bütün Orduluları kan bağışına davet ediyorum" diye konuştu.