Ordu’nun Fatsa İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nurdogan Karadağlıoğlu, yeni kurulacak olan semt polikliniğinde acil hizmeti verilmeyeceğini söyledi.

Başhekim Dr. Karadağlıoğlu yaptığı açıklamada, “Semt polikliniği konusunda ilk günler kargaşa yaşanabilir. Hastalarımız ne tarafa gideceğiz şeklinde ikilem yaşayabilir. Burada bilinmesi gereken en önemli konular semt polikliniği acil hizmeti vermeyecek. Göz, kulak burun ve boğaz sadece semt polikliniğinde verilecek. Bunlar bilindiği takdirde hastalarımız kısa bir süre içerisinde tedavileri için nereye gitmeleri konusunda problem yaşamayacaklardır. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederse tahmini olarak 15 Aralık Pazartesi günü için semt polikliniği açılabilir” dedi.

Dr. Karadağlıoğlu sözlerine şöyle tamamladı: “Bildiğiniz gibi mevcut hastanenin C bloğunun yarısı yıkılmıştı. Ocak ayının başında C bloğun tamamı yıkılacak. Polikliniklerden sonra bu bölümlere yataklı servis yapmayı planlıyoruz. Hastanemizde acil, ameliyathane ve yaklaşık yüz yataklı servis bulunacak. Hastanenin yanı sıra semt polikliniği ve poliklinikler sayesinde hiç bir hasta mağduriyet yaşamayacak. MR birimimiz de hastanenin arka tarafında yakın zamanda hizmete girecek. Yıkım zamanı hastanedeki tedbirleri biraz daha artırmamız gerekebilecek. Hasta sayısını beş altı gün azaltabilir hatta sıfırlayabiliriz. Hiç hasta yatırmayız, bütün poliklinikleri prefabriklerde veririz. Yıkımlar zor oluyor ama bir şekilde yapılacak.”