Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Ordu’ya gelen Medine Müdafii Fahrettin Paşa “Kumandan” adlı tiyatro oyunu Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda sahnelendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğe Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ruhan Çaykara, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Şube Müdürü Abdullah Özkan, belediye meclis üyeleri, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, Fatsa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ve vatandaşlar katıldı.

Gündüz öğrenciler için sahnelenen “Kumandan” isimli oyun akşam ise yetişkinler için sahnelendi. Birinci Dünya Savaşı’nda Hicaz Cephesi’nde mücadele eden Fahrettin Paşa’nın, Mondros Mütarekesi’nin ardından 2 yıllık bir müdafaadan sonra geri çağrılmasına rağmen bu teklifi reddedip şehri 72 gün daha her şeyleri tükenene kadar Medine’yi müdafaa edişini anlatan oyunda, Türk-Afgan dostluğunun temelini atan Fahrettin Paşa’nın uğradığı ihanetler ve Hazreti Peygamber’e olan sevgisinin yanı sıra 1.Dünya Savaşı’nda birçok cephede savaşan Osmanlı Devleti’nin bu topraklardan çekilişine de değiniliyor. Senaryosunu Yusuf Akçay’ın, yönetmenliğini ise Kenan Korkmaz’ın yaptığı oyun izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.