Ordu’nun Kumru ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.

Kınalı Çay Bahçesi’ndeki yemeğe AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Halil Öz, AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Cemil İşler, Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak, eski belediye başkanları, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Serpen, Gençlik Kolları Başkanı Cemal Kıyı, meclis üyeleri ve partililer katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak yemekte yaptığı konuşmada, “İl Başkanımızla yaptığımız istişare neticesinde partimize kuruluşundan bugüne kadar hizmet ve emek vermiş ağabeylerimizle ve kardeşlerimizle birliktelik yemeğinde buluşalım istedik. Partimiz bugünlere kolay gelmedi. Büyük acılar yaşandı, büyük sıkıntılar, cezaevi günleri, yozlaştırmalar, itilmişlikler yaşadı. Başı kapalı diye genç kızlarımız üniversiteye alınmadı. Başı kapalı diye evladı asker olan analarımız oğlunun yemin törenine alınmadı. Ama biz hep azmettik, ağabeylerimiz azmetti, AK Parti azmetti ve yeni Türkiye’yi kurdu ve yeni bir anlayış getirdi” dedi.

Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu yaptığı konuşmada, “Kumru’da neden muhalefetin olmadığını, olamadığını bu toplantı apaçık ortaya koyuyor. Dosta güven, düşmana korku veriyor. Bu çok uzun süre düşülmüş bir toplantı değil, insanlar bir gün içerisinde davet edilmiş olarak bu toplantıya bu nispette icabet ediyorlarsa bu da şunu gösteriyor; Ahmet, Mehmet, Ali, Veli çok da önemli değil, Kumrulu AK Parti gönüllüsü. Partisinin yanında partisini desteklemeye devam ediyor” diye konuştu.

İl Başkanı Hüseyin Akyol ise konuşmasında Kumru ilçesinde Murat Yaylak ile tek aday olarak kongreye gidileceğini açıkladı. Akyol, “Kumru, Ordumuzun siyasi açıdan, en azından AK Parti açısından en verimli ilçelerinden bir tanesi. Bizim potansiyel oy depolarımızdan, oy kaynaklarımızdan. Bu partiye gönül verenlerin çokluğu bakımından ilk sıralarda gelir. Hem Belediye Başkanlığı seçimlerinde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kumru’nun hangi şartlarda olduğunu, hangi şartlarda destek verdiğini İlçe başkanı ve belediye başkanı bunu ifade ettiler. Ama hizmete de aç, susamış bir ilçemiz. Ordu ilimizde bir süreci yaşıyoruz. Malumlarınız bu süreç kongre süreci. 15 Eylül’de Genel Merkezimizin bize bildirdiği ve talimat verdiği itibariyle kongre takvimimizi başlatmıştık. Artık kongrelerimizi yavaş yavaş icra etmeye başladık. Akkuş ilçemizden başlamıştık, Ulubey kongremizi yaptık. Ardından diğerlerini yaptık. 8-9 Aralık tarihinde yapacağımız Gölköy ve Mesudiye kongrelerimizle ilçe kongrelerimiz bitmiş olacak. Ardından da 24 Ocak’ta Allah izin verirse il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl başkanlığımızın kongresine nasip olursa sözünü aldık, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu katılacaktır. Ben buradan bu bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kongrelerle ilgili bahsetmek istediğim bir şey var. 19 ilçe ciddi bir sayı. 19 ilçemizle alakalı olarak da milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, teşkilatlarımızdan ve bizlerden görüşler istendi. Bu görüşler doğrultusunda yapılan incelemeler ve değerlendirmelerde 7 tane ilçemizle ilgili olarak yeni bir ilçe başkanı belirleme kararı aldık. Biliyorsunuz partimiz kongrelere giderken birlik ve beraberliğin sağlanması açısından, kardeşlik hukukunun devam etmesi açısından tek listeli kongreleri arzu ediyor. Yine bu dönemde de genel merkezimiz tek listeli tek adaylı kongreleri bizden talep etti. Bizler de elimizden geldiği kadar bunu uygulamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Bu 7 ilçemizden 3 ilçemiz ilçe başkanları kendileri bu göreve devam etmeyeceklerini bizlere beyan ettiler. Diğer 4 tane ilçemizle de alakalı da bir yenilenmek olursa o ilçelerimizde daha farklı heyecan yakalarız, daha fazla tertibi, birlik ve beraberliği sağlarız diye karar alındı. O ilçelerimle de ilgili isimler belirlendi. Diğer ilçelerimizde de hevesli olan arkadaşlarımızda oldu. Her şeye rağmen karşı listeler çıktı. Tabi ki arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanacaklar. Ama öteden beri bir tecrübeyle unutmamak gerekir. Sayın Başbakanımızın, liderimizin talimatlarıyla geniş istişareler neticesinde bir tecrübeyi partimiz ortaya koyuyor. Benim il başkanı olduğum dönemde de yine daha öncesinde yaptığımız ilçe kongrelerimizde de biz aynı yolu izlemiştik. Bunu niye istiyor genel merkezimiz” şeklinde konuştu.