Fatsa Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkları hazırladıklarını, bu yıl satışlardan çok umutlu oldukları belirtti.

Mehmet Şükrü Gülmez yaptığı açıklamada, “Bu yıl kurbanda hareketlilik olacağına inanıyorum çünkü bölgemizde fındığın çok olması kurban satışlarını olumlu yönde etkileyecektir. Gurbetçilerimiz de fındık bahanesi ile memleketlerine gelecek ve kurbanlarını burada keseceklerdir. Kurban fiyatlarının önceki yıllara göre daha da yüksek olacağını belirtmek istiyorum. Çünkü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan dişi hayvanların kesilmemesi yönünde talimatlar geldi. Dişi hayvan kesenlere büyük cezaların olacağı söyleniyor. Bu durum olursa ister istemez fiyatlar artacaktır. Kurbanlık fiyatları şu an ki, et fiyatlarına göre belirlenecektir. Kilosu 40 ile 45 TL arasında olacaktır. Bizler hareketli bir kurban dönemi bekliyoruz. Kasaplar ve celepler olarak sezona hazırız. Kurbanlıklarımızı hazırladık ve hayvan pazarında satışa sunacağız” dedi.

Bu yıl kurbanlıkların Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan hayvan pazarında satılacağını söyleyen başkan Gülmez, “Mezbaha alanımız bu yıla yetişemeyeceği için bu yıl da önceki yerimizde satışlarımız gerçekleşecektir. Herkes kurban alırken dikkatli olsun ve tanıdıkları satıcılardan kurbanlıklarını alsınlar” diye konuştu.