Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, “Kütüphaneler Öğrencilere Göz Kırpıyor” projesi ile kütüphane kayıtlarının yüzde 100 arttığını, proje sonunda bu sayının yüzde 300’lere çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Ordu İl Müdürlüğü “Halk Kütüphaneleri Öğrencilere Göz Kırpıyor” projesi Eylül ayı itibari ile başladı. Ordu genelinde 12 ilçede devam eden projeye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Kütüphanelere olan ilginin en çok olduğu ilçelerin başında nüfus yoğunluğu bakımından Altınordu ilçesi geliyor. 12 ilçe dışında kalan 7 ilçede yer alan kütüphanelerin fiziki şartlarının projeye uygun hale getirilmesiyle, projeye katılımları planlanıyor. Proje ile kütüphane kayıtlarında yüzde 100’lük artış olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, yıl sonu bu sayının yüzde 300 olmasını beklediklerini belirtti.

“AMACIMIZ KÜTÜPHANELERİN ÖNEMİNİ ANLATMAK”

Ordu genelinde projeye önem verdiklerini belirten Toparlak, "Halk Kütüphaneleri Öğrencilere Göz Kırpıyor projesi ile mevcut üye sayılarımızı arttırmayı hedefliyoruz. 19 ilçemizde çalışma başlattık, amaç olarak kütüphanelerimizi ve kitapları tanıtmayı hedefledik. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir proje hazırlayarak ilkokul ve ortaokulların rehberlik derslerinde rehber öğretmenler eşliğinde kütüphaneye gelmesini, kütüphaneye geldikleri zaman kütüphane uzmanlarının öğrencilere kitabı tanıtması, kütüphanelerin tarihçesini anlatması, kitabın raftan nasıl alındığından kayıt yaptırmaya kadar her şeyin öğretileceği bir projeyi hayata geçirdik. Bu şekilde kütüphane üye sayılarımızı arttırarak kitap okuma ve kütüphane olgusuna geliştireceğiz" dedi.

“KÜTÜPHANE KAYITLARI YÜZDE 100 ARTTI”

Ordu’da bazı ilçe kütüphanelerin proje için yetersiz olduğunu vurgulayan Toparlak, "Proje Eylül ayından bu yana faaliyet gösteriyor. Kütüphanelerdeki kayıt oranlarımız yüzde 100 arttı. İnşallah yıl sonu itibari ile yüzde 300 artmasını bekliyoruz. Şu anlık 12 ilçemizde bu faaliyetleri yürütüyoruz. Merkez ilçe başta olmak üzere nüfus yoğunluğu olan ilçelerimiz de yoğunluk daha da fazla. 7 ilçemizin fiziki şartları uygun olmadığı için proje uygulanamıyor. 7 kütüphanemizde de fiziki ortamı uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Onları da uygun hale getirince projeye dahil edeceğiz" diye konuştu.