Ordu’da 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle oto lastikçi esnafında yoğunluk hakim.

Yeni Mahalle Sanayi Sitesi’ndeki lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle doldu. Yaşanan yoğunluk oto lastikçilerinin yüzünü güldürdü.

Ordu’da uzun yıllardır oto lastik satışı işletmeciliği yapan 46 yaşındaki Abdullah Eren, havanın soğuması ve 1 Aralık itibariyle mecburi hale gelen kışlık lastik takma zorunluğu nedeniyle son bir haftadır işlerinde yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Yasal zorunluluğun yaklaşması ile işlerin arttığını belirten Eren, "Şu anda yapılan değişikliklerin kullanılmış lastiklerin değişimi. Halkımız son ana kadar bu konuda beklemeyi tercih ediyor. Vatandaşlar lastiklerini erkenden değil hava şartlarının olumsuzlaştığı kar yağışının başlaması ile lastik değişim ve bakımına gidiyor. Ancak buna rağmen işler önceki aylara göre çok daha yoğunlaştı. Lastiklerle birlikte zincir satışımız da arttı" dedi.

Aynı işletmede 20 yıldır lastik bakım ve onarım işi yapan 35 yaşındaki Dursun Kırbaş, "20 yıldır oto lastik işi yapıyorum. İşler kış öncesi yoğunlaşıyor. Bu günlerde de o yoğunluğu yaşıyoruz. Ordu merkez olarak kar yağışı fazla olmuyor, müşterilerimiz genellikle üst kesimlerden gelenler oluyor. Tüm vatandaşlarımızın hava koşulları ne olursa olsun önlemini alması gerekiyor" diye konuştu.