Ordu’nun Fatsa İlçe Gençlik Merkezi gençlere madde bağımlılığının zararlarına yönelik konferans düzenledi.

Gençlik Merkezi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Yeşilay Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 240 öğrenciye konferans verdi. Konuk olarak Yeşilay Temsilcisi Arif Takıcı’nın katıldığı programda madde bağımlılığının insan sağlığı ve ekonomik zararlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Konferans veren Arif Takıcı, günümüzde gençlerin bağımlılık yapan maddelere özenti üzerine başladıklarını ancak bir sure sonra batağa saplanarak sağlık sorunları yaşadıklarını ve sosyal hayattan koparak dönülmesi zor bir yola girdiklerini ifade etti.

Konferansa katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Töngel, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Uyuşturan maddelerin hayatları nasıl kararttığını hepimiz görüyoruz. Eğitim camiası olarak öğrencileri bu tür ortamlardan uzak tutmaya çalışıyoruz" dedi.

İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin ise anne-babalara bu konuda önemli görevler düştüğünü, çocukların ilk önce aile büyüklerini model aldığını, bu nedenle bu konuda eğitimin evlerde başlaması gerektiğini vurguladı.