Ordu’da mikrokredi ile çalışma hayatına giren kadınlar düzenlenen kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı(TGMP) Ordu Şubesi tarafından mikrokredi alan kadınların kaynaşma ve mikrokredinin yaygınlaştılması için kahvaltı programı düzenlenendi. Bir kafede düzenlenen kahvaltı programına, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Ordu Şubesi Yöneticileri Sevil Gönül, Zeliha Kuralay ve mikrokredi alarak çalışma hayatına giren kadınlar katıldı.

2011 yılında Ordu’da faaliyete geçen mikrokredi finansmanının 400’e yakın üyesi bulunuyor. Valiliğin onayladığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği proje kapsamında birçok kadın az miktarda kredilerle kendi işlerini yapabiliyor.

Ordu Şube Yöneticisi Sevil Gönül, Ordu’da kadınların mikrokrediye ilgi duyduklarını, başladığı günden bu yana da kredilerin geri ödenmesinde yüzde 100 başarı sağladıklarını söyledi. Mikrokredi projesinin tüm Ordu’ya yayılmasını istediklerinin belirten Gönül, "Mikrokredi kullanımı Ordu’da artıyor. Ayrıca mikrokredi kullanan kadınlarımız geri ödemede yüzde 100’lük bir başarı sergiliyor. Bizler bu projenin Ordu’da tüm kadınlara ulaşması için çalışmalar başlattık ve bu kahvaltı ile bir araya geldik. Amacımız mikrokredi kullanan kadınlar kendi aralarında tanışıp kaynaşsınlar ve daha farklı insanlara bu fikri anlatarak kadınların kendi becerilerini ortaya koyarak maddi kazanç sağlamalarına yardımcı olsunlar" dedi.