Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Mod Anaokulu’nun öğrencileri Orman haftası nedeniyle Tema Vakfı ve Bodrum Orman işletme müdürlüğü yetkilileriyle beraber okul bahçesine fidan dikti.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında MOD Anaokulu öğrencileri okullarına fidan dikti. Bodrum Orman İşletme Şefliği ve TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri’nin işbirliği ile minik öğrenciler buluştu. Okulun spor salonunda toplanan minik öğrenciler orman haftası ile ilgili bilgi aldı. TEMA Vakfı Bodrum Gönüllü sorumlusu Haluk Ortaç’tan Ormanların korunması gerektiğini oyun oynayarak minik öğrencilere anlattı.

Daha sonra okulun bahçesine çıkan öğrenciler hep birlikte fidan dikerek fidana can suyu verdi. Fidan diken minik öğrencilerin heyecanları gözlerinden okundu.

TEMA Vakfı Bodrum Gönüllü sorumlusu Haluk Ortaç Ormanın önemine değinerek “Orman nedir, ormanın küresel iklim değişikliği üzerindeki faydalarını nelerdir. Bunları anlattık. Bu eğitimlerin sonucunda çocuklarımıza ormanın önemini anlatıyoruz. Çok daha öğretici, çok daha ders verici bir özelliği içeriyor. Bundan sonraki çalışmalarımız aynı bilinçle, aynı özveri ile devam edecek" dedi.

Mod International Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senem Oğlu ise “Öğrencilerimize Ormanın anlamını ve önemini anlattık. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası olması nedeniyle TEMA Vakfı gönüllülerinden Haluk Ortaç, Bodrum Orman işletme şefliğinden personelleri öğrencilerimizle buluşturduk. Misafirlerimiz, Öğrencilere Ormanın faydalarını önemini anlattı. Daha sonra okulumuzun bahçesine fidan dikerek çocuklara fidan dikimini öğrettik”dedi.

Öte yandan çocuklarını almaya gelen velilerde de birer fidan hediye ederek Orman haftasını kutladılar.