Ordu Büyükşehir Belediyesi(OBB), Ulubey ilçesi Aydınlar Mahallesi Aydınlar İlk ve Ortaokulu’nun çehresini değiştirdi.

Okulun dış cephe, koridorlar ve sınıflarının boyasını elden geçirerek yenileyen Büyükşehir, beton olan okul bahçesini de kauçuk zeminle kaplayarak çocuk oyun parkına dönüştürdü. Okulun bahçesini tel örgüyle kaplayarak, gece ışıklandırma sistemi bulunan voleybol, basketbol ve diğer sporların yapılabileceği bir spor tesisi haline getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, okulun bahçesinde ki duvarları da iyileştirerek, ağaçlar dikti, ferforje yerleştirdi.

BAHÇEYE SATRANÇ ZEMİN

Bahçede öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri etkinlikler için de çalışma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, okulun bahçesine satranç oynayabilmeleri için mermerden satranç zemin oluşturdu. Bir başka düzenleme ile de okul bahçesinde bulunan çam ağaçlarının altına yerleştirilen piknik masalarında öğrenciler hem piknik yapmanın, hem ders çalışmanın keyfini yaşıyorlar.

Maliyeti yaklaşık 130 bin lirayı bulan tüm bu çalışmalarla Aydınlar İlk ve Ortaokulu’nun öğrencilerinin yüzleri gülümsüyor. Teneffüste, oyun parkında ve spor sahasında oynayan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyor.