Ordu Üniversitesi (ODÜ), Avrupa Birliği (AB) tarafından ‘Karadeniz Havzası Sınır Ötesi Faaliyet Programı’ için finanse edilen Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı (UNIVER-SEA.NET) proje kapsamında işbirliği protokolü imzalayarak projenin partneri oldu.

İstanbul’da düzenlenen toplantıya Romanya’yı temsilen 17, Moldova’yı temsilen 10, Gürcistan’ı temsilen 12 ve Türkiye’yi temsilen 22 üniversite katıldı. Toplantıda, Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı (UNIVER-SEA.NET) projesiyle Karadeniz ülkelerindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için hareketlilik, Karadeniz havzası ülkeleri arasında başarılı eğitim uygulamaları konusunda bilgi paylaşımı, komşu ülkelerin üniversitelerinin öğrenciler ve öğretim elemanları arasında iletişimin geliştirilmesi ve ortak eğitim değerlerinin paylaşımının hedeflendiği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca bu proje kapsamında faaliyetin yürütücüsü üniversitelerin ücretsiz ders modüllerinin düzenlenmesini sağlayacağı belirtilen açıklamada, üniversitelerin sosyal ağ modülü, çevrimiçi ders modülü, çevrimiçi ders amacı, çevrimiçi konferans modülü, çevrimiçi kütüphane modülü, anket modülü, gazete modülü ve yenilikler modülü araçlarını partner kurumların ücretsiz kullanımına sunacağı vurgulandı.

Romanya’nın Köstence Andrei Saguna Üniversitesi’nin proje yürütücüsü olduğu projenin ortakları İstanbul Aydın Üniversitesi (Türkiye), Karabük Üniversitesi (Türkiye), Tiflis Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan) ve Moldova Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kişinev Kamu Yönetimi Akademisi (Moldova) olarak açıklandı