Ordu’nun Fatsa ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci konulu seminer verildi.

Fatsa’da ilk olarak gerçekleşen proje Ali Rıza Demircan İlkokulunda yapıldı. Öğrencilere verilen seminerde Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Töngel, okul Müdürü Nihat Altay, görevli personeller, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik bilinci kazandırılması seminerinde açıklamalarda bulunan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Trafik kurallarına mutlaka uyulması gerekiyor. Bu çok önemli bir kuraldır hayatımız için. Trafikte herkes birbirine karşı saygı göstermelidir. Trafik, İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. Trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır. Trafik kuralları, yaya ve sürücülerin yolda giderken uymaları gereken kurallardır. Günümüzde, özellikle büyük kentlerde insan ve araç sayısı çok artmıştır. Yollar kalabalıktır. Yaya ve sürücülerin bir yere gidip gelirken birbirlerine zarar vermeden yol almaları ancak bu kurallara uymalarına bağlıdır. Trafik kurallarına uyulmadığı zaman neler olduğunu hepimiz biliriz. Trafik kurallarına uymamak hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmaktır. Yaya kaldırımlarında her zaman sağdan yürümeliyiz. Trafik ışıklarına dikkat etmeli ve kırmızı ışıkta geçmemeliyiz” dedi.

Özel motorlu taşıtlar sürücü kurslarında görevli usta öğretici Hikmet Arı tarafından okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine “Trafik Bilinci Kazandırılması Eğitimi” verildi.

Proje kapsamında Fatsa ilçesinde 8 bin 506 öğrenciye trafik bilinci konulu seminerin verileceği belirtildi.