Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Çevre Yolu’nun açılmasının ardından şehir merkezinde toplu taşıma alanında radikal güzergah değişiklikleri yapacaklarını belirtti.

Taksici esnafıyla bir araya gelen Başkan Enver Yılmaz, şehir merkezinin 2 ya da 3 ana caddeye sahip olduğunu, bu caddelerin trafik yoğunluğunu kaldıramadığını, bu sebeple araç yoğunluğunu şehre yayacaklarını belirtti. İlk etapta çevre yolunu Melet Irmağı Havzası boyunca organize sanayinin arkasından, buradaki Melet Köprüsü’nden ilk bölümü çıkartmayı planladıklarını belirten Yılmaz, “Hedefimiz Karapınar’dan itibaren, Melet ırmağıyla beraber köprüde ilk bölümü açmak. Zaten şehir nüfusunun yüzde 95’i bu tarafta. Biz çevre yolunu önümüzde yıl ortasında açtığımızda şehir trafiğini çevre yolu vasıtasıyla dışarıya atmış olacağız. Burada trafik de çok rahatlamalar olacak. Çevre yolu açıldıktan sonrada şehir içinde güzergah değişikliklerimiz olacak. Şuanda da anket yaptırıyoruz. O bölgede yaşayanlara ‘Burayı trafiğe kapatmayı planlıyoruz ne dersiniz?” diye. Çünkü dikkat edin, özellikle yüksekten bakıldığında şehir trafiğinin yoğunlaştığı 2 ya da 3 ana caddemiz var. Bu 2 yada 3 ana cadde de, herkes arabayla girme ihtiyacı duyuyor. Bizde diyoruz ki; Bu araç yoğunluğunu şehre yayalım. Dolayısıyla ana caddeleri paralel caddeler yapmak üzere şehir arkasına getirelim. Stadyumdan, Kemer Köprü’nün arkasından, devlet hastanesine, çevre yoluna 1 tane bağlantımız var. Şu anda güzergah çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

ÜNYE OTOGARI 15 KASIM’DA AÇILIYOR

Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “34 tane taksi durağımız var. 192 tane taksici esnafımız var. 2 tanesi pasiftedir. Bizim burada ki muhatabımız sizlersiniz. Sizlere rağmen ilave bir şey yapmayacağız. Gelir getirici bir şey yapacaksak sizlerin onayını alacağız. Bir güzergah değişimi veya bir hat’a ait farklı bir uygulamamız olacaksa sizlerin talebini ve görüşlerini alacağız. Büyükşehirde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) adıyla oluşan birim ulaşımla ilgili ne var ise, dolmuşçu, otobüsü, otogarı hizmet alanlarının hepsi bu şubenin adı altında toplandı. Otogarların devirlerini yapıyoruz. Ünye otogarı nasip olursa ayın 15’ inde açacağız. Bütün işlemlerini bitirdik, gayet rahat bir şekilde sorunu gidermiş olduk. Sıkıntılarımız varsa yüksek sesle konuşalım. Ordu’nun hizmete ihtiyacı var. Hükümetin Ordu’ya yaptığı yatırımlara bakın. Havalimanı açılacak şehir hazır değil. Çevre yolu hizmete girecek şehir hazır değil. Hastane, tıp fakültesi, şehir hastaneleri bunların hepsi 2016’da bitiyor. Havalimanı diyoruz, yapılır mı yapılmaz mı tartışmaları vardı, hatırlayın. Bizlere neler söylenmişti. Mart 15’ de Cumhurbaşkanımız gelecek açılışı yapacak. Uçaklar buraya inecek. Biz tüm bu hizmetler için Ordu’yu yeniden planlıyor ve hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma temposu sergiliyoruz.”

“TEK TİP, KAPSAMLI TAKSİ DURAKLARI YAPILACAK”

“Tek tip taksi durakları yapacağız, ama bunu muhtemelen 1- 1.5 yıl sonra planlıyoruz. Aynen Ankara’da ki gibi büyük şehirlerdeki gibi taksi durakları var. Bunları size sunacağız, nasıl istiyorsunuz diye. Taksi durakları içinde çay yapma yerleri olan, lavabosu olan, gerektiğinde dinlenme yerleri olan bir taksi durağı zaten benim seçim vaatlerimin arasında vardı. Ordu’nun her yerin de aynı projeyi uygulayacağımız için sizlerin görüşüne başvururuz. Maketleri getiririz deriz ki, hangisini yapalım? Bu sözümüzü de 2015- 2016’dan itibaren yapacağız. Çünkü bizim için öncelikli sorun altyapı ve ulaşım. 2 yıllık dönem da işin yüzde 90’ını bitirecek mahiyette, inşallah her yer sıcak asfalt olacak. 3 yıllık bütçemizin yüzde 70’ini yola ayırdık. 2016-2017’nin başında da şehir merkezine gireceğiz. Şehir içinde görmüş olduğunuz her yeri sıcak asfalt yapacağız.”