Ordu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, Halk Eğitim Merkezi olarak 77’si kız, 40’ı erkek olmak üzere toplamda 117 lise mezunu öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi vereceklerini söyledi.

Ordu Halk Eğitim Merkezi kurslarına bir yenisini daha ekledi. Liselerden mezun olan veya ön lisans bitirip tekrar üniversite sınavına girecek olan öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kursu açtı. ’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında açılacak olan kursta 77 kız ve 40 erkek olmak üzere 117 öğrenci eğitim alacak. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2 grup halinde 4 kurs olarak verilecek eğitimler, belirlenen okullarda gelecek hafta başlayacak. Üniversite sınavı gelmeden bitirilmesi hedeflenen kurs 256 saat sürecek. Açılacak kurslarda hafta içi ücretli öğretmenler, hafta sonu ise kadrolu öğretmenler eğitim verecek.

"AÇILAN KURSLAR MADDİ ANLAMDA AİLELERİ RAHATLATACAK"

Dershanelerin kapanmasına yönelik süreçten dolayı kurslara ağırlık verdiklerini ifade eden Ordu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, "Dershanelerin kapanması ile ilgili bir süreç yaşanıyor, önümüzdeki yıldan itibaren artık dershaneler olmayacak. Bu eksiklik, halk eğitim kursu tarafından giderilecek. Okullarda okuyanlar okulların açtığı kurslarda eğitim görecek. Biz ise liseden mezun olan öğrencilere yönelik kurs vereceğiz. Kurslar fındığın olmadığı bu yıl maddi anlamda ailelere rahatlık kazandıracak. Dershane külfetini azaltmış olacak. Halk Eğitim Merkezi’nin vereceği bu kurslarda en büyük sıkıntı derslik sıkıntısı. Bu kursumuzu da diğer kurslarımız gibi okullarda yapacağız. Okulların durumuna göre ders çıkışları akşam saatleri ve hafta sonları tamamlayacağız. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında açtığımız bu kurs okulların öğrenciler dışında kullanılmasına da neden olacak. Bu kurslar her ilçede açılacak inşallah verimli olacaktır" dedi.