Ordun Halk Sağlığı Müdürlüğü, ’17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü’ etkinliği kapsamında bilgilendirme amaçlı stant açtı.

Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü Ulusal Kanser Tarama Programı doğrultusunda, kanserden korunma farkındalığını arttırmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla Tahıl Pazarı Meydanı’nda stant açtı. ’17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü’ kapsamında stant açarak vatandaşları kansere karşı bilinçlendirmek istediklerini belirten stant yetkilisi Halk Sağlığı Müdürlüğü Hemşiresi Elvan Aksoy, vatandaşları bilinçlendirerek Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne(KETEM) yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

AKSOY: "BİR KİŞİYE DE ULAŞSAK MUTLU OLURUZ"

Kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu belirten Aksoy, "Bizim buradaki amacımız KETEM’deki taramalara halkı yönlendirmek ve bilinçlenmesini sağlamak. Ayrıca bakanlık tarafından belirlenen belli sayıdaki nüfusun taranmasını sağlamak. Bu kurduğumuz stantlar oldukça etkili oluyor. KETEM’e erken teşhis için gelenlerin sayısı her ay bir önceki aya göre artarak devam ediyor. Halkımız bilinçlenmeye başladı, KETEM’i tanımaya başladılar, ücretsiz olduğunu öğrendiler ve dahada ilgi göstermeye başladılar. Bazı hastalar erken teşhisle ile birlikte, kanserden korunmak için tedaviye başladı. Bizler bir kişiye dahi ulaşabilirsek mutlu oluruz" dedi.