Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde hizmet vermesi için projelendirilen ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamasında sona gelindi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, proje kapsamında toplam 18 istasyonda 144 bisikletin hizmet vereceğini söyledi. Yılmaz, “Heyecanla beklenen ’Akıllı Bisiklet’ uygulamamızı Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. ‘Akıllı Bisiklet’ istasyonlarında engelli kardeşlerimiz için araç şarj üniteleri de yer alıyor. Karadeniz’in en güzel sahillerine sahip bu ilçelerimizde bisiklet ve koşu yolu çalışmalarımız ise tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Proje kapsamında 18 istasyonda 144 bisikletin hizmet vereceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “İlk etapta 9 istasyonda 88 bisiklet aktif olarak çalışacak. Bunlardan 32’si Ünye’deki 4 istasyonda, 24’ü Fatsa’daki 3 istasyonda ve 32’si de Altınordu’daki 2 istasyonda hizmet verecek. İstasyon sayımızı 18’e çıkararak 56 bisikletimizi daha aktif kullanıma sunacağız” diye konuştu.

100’den fazla şehirde uygulanıyor

Akıllı Bisiklet sisteminin dünyada yüzden fazla şehirde uygulandığını belirten Başkan Yılmaz, “Bu sistem Türkiye’de Konya ve Ordu’da, dünyada ise Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Letonya, Yeni Zelanda, Polonya, İsviçre, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde yüzden fazla şehirde uygulanıyor” dedi. Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan uygulamanın büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Hem çevresel hem de kısa mesafede trafik yoğunluğuna çözüm ve alternatif bir uygulama olacak çalışmamızdan vatandaşımızın memnun olacağına inancımız tam. Sistemi devreye koyduğumuz 5 günlük sürede yapılan 1500 üyelik, bu memnuniyetin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

30 dakikası 1 lira

Akıllı bisikletleri kiralayabilmek için cep telefonu uygulaması ile istasyonlardan üye olunabileceği gibi elektronik kart da kullanılabilecek. Akıllı bisiklet kiralama istasyonlarından kişisel ve kredi kartı bilgileri girilerek temin edilebilecek olan elektronik karta TL yüklemesi yapılacak. Bisiklet ya da istasyon üzerindeki manyetik alana, kimlik bilgileriyle oluşturulan elektronik kartı kiralama işlemi gerçekleştirilecek. 30 dakikalık kiralamanın 1 TL olduğu akıllı bisikletlere vatandaşlar, 24 saatlik kullanım için 48 TL ödeme yapacak.