Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’da, Ordu Büyükşehir ve Altınordu Belediyeleri ile vatandaşların ortak girişimi doğrultusunda başlatılan cemevi inşaatı sürüyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir ve merkez ilçe Altınordu Belediyesi tarafından masrafları üstlenilen ve Nizamettin Mahallesi’nde yapımı devam eden cemevi inşaatı ziyaret etti. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, cemevi inşaatının birlik ve kardeşlik açısından önemli olduğunu belirterek, “Bulunduğumuz noktada belediyemizin tahsis etmiş olduğu arsa üzerinde yine belediyemizin ve vatandaşlarımızın imkanları doğrultusunda Cemevi yapımı devam etmektedir. Özellikle Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin toplanma mekanı olan cemevlerinin oluşturulması için gayret ediyoruz. Bu gayretimiz, yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı olan bir Cemevi inşaatı ile devam ediyor. Şehrimizde böyle bir camianın varlığı birlik ve kardeşlik için çok önemlidir. Bu dostluğu ve kardeşliği geliştirmemiz lazım” dedi.

Belediye ve vatandaş işbirliği ile yapılan cemevinin daha güzel bir Ordu için başlangıç olması temennisinde bulunan Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç de “Bu cemevi sayesinde Alevi-Bektaşi toplumu kendini hem tanıma, hem de tanıtma fırsatını yakalamış olacak. İnşaat bittiğinde vatandaşlarımız burada sosyal projelerle bir araya gelerek, bir arada olmanın verdiği kaynaşma sayesinde dostluğu pekiştirecek ve birbirleri ile ilgili ön yargılardan da kurtulmuş olunacak. Bu cemevi, daha güzel bir Ordu ve daha güzel bir Türkiye için başlangıç olsun” diye konuştu.

Dört kat olarak planlanan binanın alt katı aşevi, ikinci katı cemevi, diğer katları ise çok amaçlı salonlardan oluşacak.