Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıl dönümünü nedeniyle Ordu’da siyasi parti ve kamu kurumları tarafından kutlama mesajları yayınlandı.

Yayınlanan kutlama mesajları şöyle:

ORDU VALİSİ İRFAN BALKANLIOĞLU:

Cumhuriyetimizin 91.yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı için gözünü kırpmadan kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmetle, vatan savunması uğrunda Gazilik payesine ulaşmış gazilerimizi de minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ:

“Ülke genelinde istikrarlı bir şekilde hükümetimiz tarafından sürdürülen bu kalkınma hamlesi içinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yeni projelerimiz, alt ve üstyapı hamlemiz, temiz bir çevre oluşturma çabamız, modern şehircilik ve sosyal belediyecilik anlayışımızla ön plana çıkan Belediyeler arasında yerimizi almanın mutluluğu içindeyiz. Bu örnek ve özverili çalışmalarımız, Ordu’muzu geleceğin çağdaş ve örnek kenti yapacaktır. Cumhuriyetimiz 100 yaşına vardığında hedeflenen noktaya gelmek suretiyle, hep birlikte şanla, şerefle, huzur ve refah içinde, barış ve esenlikle, coşkuyla bir asrı kutlama şerefine de ulaşacağız. Bu duygu ve düşünceler, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canını hiçe sayan tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzur içerisinde bir hayat diliyor, halkımızın bu mutlu ve gururlu bayramını tebrik ediyorum.”

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ FATİH HAN ÜNAL:

“Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milletimiz Cumhuriyetimizin bütün değerlerini benimsemiş ve bu değerlere dün olduğu gibi bugün de aynı heyecanla sahip çıkmaktadır. Bugün Cumhuriyet değerlerimizin tek öznesi millettir. Biz milletine güvenen her alanda halkının egemen olmasını, kendi hür iradesini ortaya koymasını isteyen bir siyasi partiyiz. Halk Cumhurbaşkanını Kendisi seçmelidir Demokrasi bunu gerektirir, ilkesini savunarak Cumhurbaşkanını Halkın seçmesi konusunda gerekli düzenlemeler iktidarımız tarafından yapılmış ve halkımız 12.Cumhurbaşkanını seçmiştir. Milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı ile artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmış; Çankaya halkıyla bütünleşmiştir. Bu duygu ve düşünceler ışığı altında; yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımızın, parlak geleceğimizin umut veren sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı Kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA HAMARAT:

“Biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu doğrultuda kardeş kavgası çıkarmak isteyenlerin boş bir çaba içinde olduklarının farkına varmaları gerekir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimizle omuz omuza kazandığı bu zafere, bizler de yine milletçe omuz omuza sahip çıkabiliriz. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Ulusumuzu Çağdaş bir anlayışın eseri olan Cumhuriyetimize kavuşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. TARIK YARILGAÇ:

“Ulu önder Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin, 91. yıldönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının eşsiz dehalarının ürünü olan Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutlamanın haklı gururu ve onuru içerisinde; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anar, Cumhuriyet Bayramımızı en yürekten ve kalbi duygularımla kutlarım.”

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI ENGİN TEKİNTAŞ:

"Milletimizin, yenilgiden zafere; karanlıktan aydınlığa; yok olmaktan yeniden dirilişe adım attığı bu anlamlı günde, Cumhuriyet’imizin 91. kuruluş yıldönümünün sevincini milletçe yüreğimizde hissetmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşun 91. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, başta Altınordulu hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."