Ordu Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele hazırlıklarına başladı. Belediye, yoğun kış şartları öncesinde araç filosuna hem tuzlama, hem de kar küreyici olarak 4 tane yeni araç alımı yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, Ordu’yu toplam 86 bölgeye ayırdıklarını, 281 araçla birlikte kış ayları boyunca kar mücadelesi yapacaklarını söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Koordinasyon Merkezi kuracaklarını ifade eden Hatipoğlu, “Ordu’nun 15 bin kilometrelik yol ağı var. Buna mahalle ara yolları da dahil. Müdahale önceliğimiz 112 Acil servisleri, cenazeler, okul yolları ve kamu binaları olacak. 752 km’lik sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Önce haritaların ölçümlerini yapıyoruz. 2015’ten itibaren her tarafta asfaltlama başlayacak. Sıcak asfaltta önce ana yollar, ardından ise idaremizin onayı ile de ara yollar yapılacak” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “YOĞUN KIŞ ŞARTLARINA HAZIRIZ”

Ordu Büyükşehir Belediye başkanı Enver Yılmaz da kış aylarının girmesi ile birlikte özellikte yaylalarda bulunan hamile bayanlara ve ailelerine seslendi. Yılmaz, “Doğum hazırlığında olan anne adaylarına buradan sesleniyorum. Kış şartlarının yoğun olduğu dönemlerde artık yaylalarda kimse kalmasın. Kent merkezlerine gelelim. Zaten devletimiz doğuma 15 gün kala tüm sorumluluğu üstleniyor. Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı bunu ifade etmek istiyorum. Bu bizim için hayati derece de önemli. Kışın acil müdahaleyi gerektiğine durumlarda ki en önemli talep hamile hanım kardeşlerimizden ve ailelerinden geliyor. Gelin bu sorunları artık yaşamayalım. Erkenden tedbir alalım” diye konuştu.