Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, Ordu’da koyun yetiştiriciliğinin arttığını, anaç koyun sayısının 100 bini geçeceğini söyledi.

Ordu’da 2013 yılı itibari ile 71 bin 400 olan koyun sayısı 2014 yılının Kasım ayı itibari ile 81 bin oldu. Dişi ve 13 aylık koyun başına 20 TL destek verilen Ordu’da, 2013 yılında 1 milyon 713 bin TL destek alındı. Koyun sayısındaki artış 2014 yılı destek miktarında da artışa neden oldu. Koyun sayısının artması ile verilen destekleme paralarının arttığını ifade eden Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, 2014 yılı sonunda destekleme miktarının 2 milyon TL olacağını belirtti.

"GENÇLER YETİŞTİRİCİLER ARTIYOR"

Ordulu çiftçilerin koyun yetiştiriciliğine yönelmeye başladığına değinen Başkan Mustafa Koçkaya, "Ordulu vatandaşlar iş sahasının azlığı gibi sebeplerle, koyun yetiştiriciliğine başladı. Özellikle yaş ortalamasına baktığımızda bu işe başlayanların genç nüfus olduğunu görüyoruz. Birliğimizde 2013 yılında bin 96 üye mevcutken şimdi bu sayı bin 300’ü geçmiş durumda. Devletin bu alanda desteklerinin artmasına bağlı olarak bu rakamların daha da artacağını düşünüyorum" dedi.

"2 BİN TL MAAŞA ÇOBAN BULUNMUYOR"

Ordu’da koyun yetiştiren alanları ve çobanların durumunu açıklayan Koçkaya, "Ordu’da en çok koyun Aybastı ilçemizde, ardından ise Kabadüz ve Akkuş ilçemizde yetiştiriliyor. Birçok üreticimiz koyunları kendisi yetiştiriyor. Çoban bulmak zorlaştı, bin 500, 2 bin TL arası maaşla çoban bulmakta zorlanan çiftçilerimiz var. Bu sebeplerden dolayı bir çok yetiştirici koyununa kendi bakıyor" diye konuştu.