Hicri yılbaşı sebebiyle AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, birer mesaj yayınladılar.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, yayınladığı mesajında, “Bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin ve İslam Aleminin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara ve sile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim" dedi.

“HİCRET CAN-I CAN’A TERCİH ETMEKTİR”

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol da mesajında, “Hicret can-ı, can’a tercih etmektir” dedi. Hicretten alınacak en önemli mesajın can-ı can’dan aziz bilmek olduğunu belirten Akyol, “1436. Hicri yılbaşının Ordu ilimize, milletimize, memleketimize, islam dünyasının yeniden dirilişine ve dahi insanlık aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

ENGİN TEKİNTAŞ’IN MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, bu kutsal ayın, tüm İslam alemi ve insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diledi.

İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem Ayı’nın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü’nü de içerdiğini belirten Başkan Tekintaş, “Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir“ dedi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş mesajında şu ifadeler yer verdi: “İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı; içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün bereketinin yanı sıra, ’Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içinde barındırmaktadır. Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şehadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir. Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum”